Tento mostecký dům čeká demolice. Jde už o třetí, který nemá cenu zachraňovat
Blok 31 v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Blok 31 v Mostě, který se nachází nedaleko hotelu Viktor a restaurace Záchytka, půjde k zemi. Mostečtí radní již schválili vyhlášení veřejné zakázky na jeho demolici.

Blok 31 je vybydlený a ve velmi špatném stavu. Objekt bude zdemolován do úrovně jednoho metru pod terén, suterénní prostory budou zasypány inertním materiálem a celý prostor bude praven zeminou a zatravněn.

"Pochopitelně jsme zvažovali různé možnosti, jak s tímto stavem naložit. Nakonec se město rozhodlo pro demolici objektu namísto např. prodeje tohoto domu. Tímto krokem chceme zabránit využití bytového domu např. pro nájemní bydlení nepřizpůsobivým občanům, kteří by v této klidné lokalitě mohli dělat nepořádek. Naše rozhodnutí bylo vedeno snahou ochránit stávající obyvatele této lokality, neboť v případě, že by město objekt prodalo soukromému vlastníkovi, ztratilo by kontrolu nad jeho pozdějším využitím," uvádí k demolici bloku primátor města Mostu Jan Paparega.

Samotná demolice by měla být zahájena v květnu a dokončena v červenci 2018. Předpokládaná cena demolice je asi 6,5 milionu korun. Ze státní dotace, kterou se město na demolici rozhodlo využít, bude hrazeno 5,1 milionu korun.

V nedávných letech město Most nechalo zbourat za finančního přispění státu dva panelové domy na chanovském sídlišti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru