Dodržujte předpisy a žádný alkohol! Policisté chystají o svátcích velké kontroly na silnicích
Policisté při dopravní kontrole. Ilustrační foto Michal Hrdlička
Most

Ústecký kraj – Chystáte se o nadcházejících svátcích na cesty? K návštěvě příbuzných, na nákupy, nebo prostě třeba jen tak na výlet? Pokud ano, určitě si dávejte velký pozor na silnicích, dodržujte všechny předpisy a v žádném případě nesedejte za volant ani pod sebemenším vlivem alkoholu, i kdyby měl být jen zbytkový po předchozím večeru. Policie o velikonočním prodlouženém víkendu chystá velká bezpečnostní opatření a kontroly a vůči neukázněným řidičům bude velmi přísná.

Rozsáhlá bezpečnostní opatření jsou připravena v celé ČR. Do akce zamíří desítky policistů i v Ústeckém kraji. Hlídky dohlédnou na řidiče ve všech sedmi okresech. „Pohlídají nejen veřejný pořádek a bezpečnost v ulicích, ale také bezpečnost na silnicích,“ uvedla Veronika Hyšplerová, mluvčí Policie ČR Ústí nad Labem.

Zvýšená bezpečnostní opatření přitom probíhají už od středy 28. března. Potrvají až do Velikonočního pondělí. „Policisté dohlížejí na bezpečnost silničního provozu a svým působením se snaží snížit rizika, která mohou způsobit neukáznění řidiči,“ upřesnila Veronika Hyšplerová.

Velikonoční svátky jsou u nás tradičně spojeny s pitím alkoholu. Z pohledu bezpečnosti na silnicích jsou rizikovým obdobím i proto, že lidé často cestují za příbuznými na větší vzdálenosti a provoz na silnicích je hustší.

„Loni při velikonočním víkendu policisté v celé ČR přistihli za volantem více než 220 řidičů, kteří jeli pod vlivem alkoholu nebo drog. Tehdy se stalo také 69 dopravních nehod, u nichž hrál roli právě alkohol. Při nehodách na silnicích vyhaslo šest lidských životů. Proto chceme všechna rizika na silnicích v rámci možností co nejvíce snižovat a udělat maximum pro to, aby se účastníci silničního provozu ze svých cest vrátili v pořádku,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru