OBRAZEM: Havarovaný pětisettunový bagr je již rozebraný
Foto: e-mostecko.cz
Most

Most - Skládkový stroj z Lomu Vršany, který havaroval a zničil se na přelomu ledna a února letošního roku, je již rozebraný.

Jde o skládkový stroj USSK 1 v těžební společnosti Vršanská uhelná. Podobné bagry, či chcete-li malá rypadla, se používají k obsluze skládek hnědého uhlí na povrchových dolech a v areálech uhelných elektráren. Pomáhají udržet pravidelné dodávky uhlí.

Zhruba pětisettunovému stroji se zbortila ocelová konstrukce. Nebylo ohroženo zdraví ani životy, nikomu se nic nestalo,“ uvedla již dříve mluvčí společnosti Gabriela Sáričková Benešová. Příčiny havárie jsou předmětem vyšetřování.

Havárii zachytily také průmyslové kamery. Na těch je vidět, jak se stroj nejdříve naklonil, pak došlo k jeho destrukci. Na video se můžete podívat zde.

Foto

P1620253

P1620537

P1620754

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru