OBRAZEM: Naparádění školáci tančili společenské tance. A někteří dostali i ceny od myslivců a autosalonu
Družinkový ples 7. Základní školy v Mostě
Most

Most - Sto šedesát dětí, kterým přihlíželi jejich rodiče, prarodiče, sourozenci, paní učitelky, vychovatelky a další hosté, si v sobotu 7. dubna užívaly akci, kterou jen tak nevidíte. V Mostě se konala letos již podesáté.

Široko daleko nikdo podobnou akci nepořádá, aspoň o tom nevíme. Družinkový ples 7. Základní školy v Mostě opravdu stojí za to navštívit. Je úžasné vidět tolik nadšených dětí, jak si užívají společenské tance. Na známou hudbu z dětských filmů, pohádek či muzikálů, tančily valčík, cha cha, twist, a další tance.

A nemyslete si, že tomu, že jsou děti, přizpůsobily i své oblečení, kdepak, všechny byly ve společenských šatech, přesně tak, jak to má na plese být. Děvčata ve slavnostních šatech, chlapci zase v oblecích nebo kalhotách a saku, košilích s kravatou či motýlkem. Byla radost na ně pohledět.

„Děti prvních až pátých tříd se mohou na naší škole učit společenské tance. Taneční umění pak předvedou na Družinkovém plese. Akci děláme více jak deset let a dětičky jsou pořád nadšené. Výuku tance berou vážně a také všechno, co k tanci patří, o tom se dnes můžete na vlastí oči přesvědčit. Kdysi jsme začínali v naší tělocvičně, ale pro velký zájem nám už před deseti lety kapacitou přestala stačit. Od té doby ples pořádáme v mosteckém Repre,“ uvádí Libuše Hrdinová, ředitelka 7. Základní školy v Mostě.

Fotogalerie

Škola pořádá ples pro žáky nižšího stupně každý rok. Zda děti později tanec ještě vypilovaly, předvedou na společenském večeru, který absolvují v deváté třídě.

Děti berou tanec vážně, na parketě se všechny velmi snažily a rodiče si je pyšně fotili a natáčeli. „Je to úžasné, že toto pro děti škola dělá. Naše dcerka už od začátku školního roku řeší, jaké šaty bude mít na družinkovém plese. Poprvé byla před dvěma lety a od té doby přípravu rozhodně nepodceňuje,“ říká s úsměvem a pýchou tatínek Karel.

Kromě tance, který zvládaly některé děti velice obstojně, si na plese užívaly i různých soutěží a her.

Výtvarná soutěže a výhry od majitele Autosalonu Most

V průběhu odpoledne došlo i na vyhlášení výtvarné soutěže, která plesu předcházela. Soutěž uspořádal Myslivecký spolek Černý kopec a Autosalon Most. Téma soutěže bylo Jaro a prázdniny. Děti měly namalovat, jak prožily jarní prázdniny. Soutěž měla dvě kategorie, děti kreslily na téma Moje jarní prázdniny a ve druhé kategorii na téma Jaro v lese. Z každé z nich vzešli 3 výherci. Těm předal ceny osobně Josef Solnař, jednatel Autosalonu Most a místopředseda Mysliveckého spolku Černý kopec, velký regionální patriot a podporovatel dětí a sportovců na Mostecku.

Které děti v soutěži zvítězily a odnesly si tak vstupenky do Jungle arény nebo nové kreslířské náčiní? V první kategorii vyhrál Vojtěch Mutinský, na druhém místě skončila Sofie Trčková, třetí byla Tereza Kučerová. Ve druhé kategorii zvítězila Barbora Marková, druhá byla Nella Břečková a třetí Nela Mardnyak.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru