Pomáhat a chránit i bez uniformy! Mostecký policista zachraňoval život staršího muže
David Kánský.
Most

Most - Příkladně se zachoval koncem března policista David Kánský. Přesně podle hesla, které vozí česká policie na svých autech. A to i ve chvíli, kdy na sobě neměl uniformu.

V době svého volna byl odpoledne na parkovišti u prodejny koberců v Mostě. Všiml si vycházející ženy se starším mužem, kteří společně nesli ke svému autu koberec. Když koberec uložili na střešní nosič a muž si sedl do vozidla na místo řidiče, tak náhle zaslechl křik ženy. Policista k nim hned zamířil a uviděl, že senior je v bezvědomí. Okamžitě zavolal na linku 155 a dle pokynů operátora RZS prováděl úkony nezbytné k záchraně života.

Po minutě se pán probral a chtěl z místa odjet. V tom mu policista zabránil. Muž po několika vteřinách opět zkolaboval. „Policista muže vytáhl ven a položil ho na deku a dále kontroloval jeho životní funkce, neboť muž byl stále v bezvědomí. Po několika minutách přijela sanita a policista záchranářům pomohl muže naložit na nosítka. Poté poskytl pomoc i ženě na místě, pomohl zajistit uskladnění koberce v prodejně a nabídl jí odvoz do nemocnice, neboť žena si netroufla automobil sama řídit,“ popisuje konání svého kolegy Ludmila Světláková, mluvčí mosteckých policistů.

David Kánský předal ženě na sebe i telefonní kontakt s tím, pokud by potřebovala s něčím pomoci, neboť žena nebyla z Mostu.

Rodina zaslala v dubnu na Územní odbor Policie ČR v Mostě poděkování za záchranu života seniora, který měl vážnou život ohrožující příhodu. Dokonce přijela osobně poděkovat policistovi na obvodní oddělení v Mostě, kde David Kánský pracuje jako vedoucí tohoto útvaru.

„Vedení mostecké policie si jednání svého policisty velmi váží a nominovalo ho na udělení Zlatého záchranářského kříže,“ dodala Ludmila Světláková.

David Kánský tak naplnil zcela heslo policie „Pomáhat a chránit“.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru