Opět se k nám hrne velmi teplý vzduch! V neděli zase kolem letních 25 °C
Užijte si krásné jaro. Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Páteční ráno s ohledem na teplotní charakter dřívějších dní skutečně zchladilo, vždyť celé Mostecko poslalo pod 5 °C. Zdánlivě paradoxní, fyzikálně však zcela normální je ta skutečnost, že například v Nové Vsi v Horách (725 m n. m.) bylo o malinko tepleji než poblíž západního břehu jezera Most. Skóre konkrétně činilo 3 °C ku 2 °C.

Přímo v útrobách Mostu, jinak řečeno v jeho ulicích, taková kosa nebyla (tepelný ostrov), v nich se jednalo o 5 °C, plus minus pár desetin stupně. Prakticky stejně jako Most na tom byl například ruský Petrohrad, jenž naměřil 4 °C.

Poslední dubnový víkend do celé České republiky nahrne (velmi) teplý vzduch, především se tu bavíme o neděli, která se s největší pravděpodobností dočká přídomku letní (tj. alespoň tečuje hranici 25 °C). Jedinou vadou na kráse budou mraky. Ačkoli jejich počet nebude nekonečný, z celodenního azura učiní pasé. Nemluvě o tom, že ze sebe možná vydají i nějakou tu kapku deště.

V sobotu 28. dubna se nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat okolo 20 až 22 °C, ráno v minimu kolem 7 až 9 °C. Pomineme-li vysokou oblačnost, tak lze zpočátku dne očekávat slunečno. Později, tím je myšlena prakticky celá druhá polovina soboty, ale oblaků přibude a taktéž nešokuje přeháňka, případně bouřka. Takže k dokonalosti docela daleko. I když, jak byste definovali perfektní počasí?

V neděli 29. dubna se nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat okolo 23 až 25 °C, ráno v minimu kolem 11 až 13 °C. Hned v nočním a ranním čase jsou tu celkem vysoké šance na konvekční činnost, to znamená tvorbu kupovité oblačnosti a tedy přeháněk lomeno bouřek. Řeč je nicméně o kraji Karlovarském, nikoli Ústeckém. Na druhou stranu vzhledem k blízkosti těchto tuzemských končin se může stát, že se nějaké případné karlovarské spršce zachce po Mostu a spol. Zbytek dne se jeví být srážkově pasivním... Čili že by přeci jen opalovačka?

V pondělí 30. dubna se nad jihozápadním Severním mořem zdrží střed nevelké tlakové níže, pročež Paříž a její západní okolí a většina Anglie včetně Londýna očekává deštivé počasí, takže plánujete-li z nějakého důvodu nový, pro nás zkrácený pracovní týden strávit právě tam, deštníky a teplejší oblečení s sebou. Mostecku se před českou verzí sv. Valentýna dešťové kapky vyhnou obloukem, na rozdíl od slunečních paprsků. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo sympatických 19 až 21 °C, ráno v minimu kolem 10 až 12 °C.

Na lásky čas se nejspíše budou honit mraky, na propršený vstup do května to však rozhodně nevypadá. A odpolední teploty stále příjemné, jmenovitě okolo 16 až 18 °C. Pravda, mohlo by býti lépe. Ale téže hůře, a to o dost.

Řečeno slovy klasika: Slunce v duši!

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru