PRÁVĚ DNES: Babiš a jeho ministři jsou od rána v Ústeckém kraji
Předseda vlády Andrej Babiš přijel se svými kolegy do Ústeckého kraje.
Most

Ústecký kraj - Předseda vlády Andrej Babiš navštívil v pondělí 14. května spolu s dalšími členy vlády Ústecký kraj. Hlavním tématem je sociální oblast.

Ministři a ministryně mají v plánu během dne do sociálně vyloučených lokalit a navštíví také kontaktní pracoviště Úřadu práce. Kromě toho se zajímají i o železniční dopravu, zdravotnictví a vzdělávání.

Členové vlády měli v programu hned ráno jednání s představiteli kraje na železniční stanici v Teplicích o možné obnově tratě z Teplic do Lovosic. Ta je od roku 2013 poškozená sesuvem půdy. Následně se vláda setkala s Radou Ústeckého kraje, se kterou řešila problémy sociálního bydlení a jeho financování, navýšení počtu policistů v kraji či splavnění Labe.

Dalšími tématy jsou opravy silnic II. a III. tříd, financování regionálního školství a rozvoje venkova či rozvoj průmyslové zóny Triangle. Členové kabinetu budou diskutovat také se starosty měst a obcí v kraji.

1405vladauk

Na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, kde jsou ministři v poledních hodinách, budou hlavním tématem plánované investice, především pak do Centra přírodovědných a technických oborů. Univerzita ale i díky programu Re:start připravuje také např. výstavbu Fakulty zdravotnických studií a rekonstrukci Domu umění.

Následně vláda navštíví kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem a následně i sociálně vyloučené lokality v Předlicích a Střekově, kde se podívá do objektů souvisejících s výplatou dávek na bydlení a podezřením na obchod s chudobou. Na závěr vláda přijede do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, kde se setká se zdravotnickým personálem.

Někteří ministři mají v rámci cesty po kraji částečně separátní program.

1405vladauk2

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru