Most i Litvínov letos čeká celoplošná odstávka, bude ale krátká. Víme kdy
U Komořan se staví nové potrubní vedení do Mostu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko – Obyvatele a firmy v Mostě a Litvínově letos po třech letech čeká celoplošná odstávka dodávek teplé vody. Odstávka ani v jednom městě nepřesáhne čtyři dny a proběhne v rozdílných termínech. Lokální odstávky budou letos jen v Mostě a dotknou se malého počtu obyvatel.

V úterý to oznámila společnost Severočeská teplárenská. Sdělila novinářům rovněž termíny: Celoplošná odstávka v Mostě je plánována v délce čtyř dnů ve dvou termínech. Nejprve od 5. do 8. června a pak od 20. do 24. srpna. Příčinou je přepojování potrubí nejprve na provizorní napojení, poté na novou část. K přepojování musí dojít kvůli rozšíření důlní činnosti Vršanské uhelné v prostoru, kde se nachází tepelný napaječ zásobující celý Most.

V Litvínově bude celoplošná odstávka na tři dny od 9. do 11. července a od 6. do 8. srpna z důvodu pokračování generální opravy další části tepelného napaječe pro celé město.

V Mostě budou i lokální odstávky. Dotknou se hlavně nebytových prostor ve Velebudicích. Bez tepla bude také menší počet domácností v lokalitách pod nemocnicí od 13. do 29. června a Pod Šibeníkem od 10. do 15. července. Tam budou probíhat rekonstrukce přípojek na konkrétní domy.

1505odstavkatabulka

Zdroj: UE a ST

„Naším cílem je minimalizace snížení komfortu obyvatel na co nejkratší dobu, proto jsme stejně jako vloni zvolili – bez ohledu na navýšení vlastních nákladů, přepojení na provizorní potrubí po dobu opravy napaječe. Délka odstávky je tedy nejnižší možnou dobou nutnou k přepojení na provizorní potrubí a z něj posléze na potrubí nové,“ uvedl Petr Horák, ředitel teplárenské společnosti. Odstávky tedy mohou být i kratší.

„Uvědomujeme si, že každá odstávka znamená značný zásah do komfortu obyvatel. Věříme však, že naši odběratelé chápou nutnost těchto činností. Za způsobené nepříjemnosti i nepohodlí v důsledku přípravy tepelných zařízení na topnou sezónu se společnosti omlouvají,“ uvedla mluvčí společnosti United Energy, která provozuje v Komořanech teplárnu.

Celkové náklady na investice a opravy horkovodů dosáhnou letos 98 milionů korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru