Otevře letos koupaliště Ressl? Město chce společnosti poskytnout provozní příspěvek
Foto: Mostecké listy
Most

Most - Jednou z priorit města je zajištění, zprostředkování nebo umožnění různých sportovních aktivit pro všechny skupiny obyvatel Mostu. V letních měsících jsou oblíbené mimo jiné různé vodní sporty.

Město proto prostřednictvím Technických služeb města Mostu, jejichž je stoprocentním vlastníkem, spravuje oblíbené rekreační areály Benedikt a Matylda stejně jako koupaliště Aquadrom. Oblíbené je i koupaliště Ressl, které je provozováno soukromou společností SaS Most. V poslední době se objevily informace, že by nemělo být letos otevřeno. Město, zastoupené primátorem Janem Paparegou, se proto rozhodlo okamžitě jednat a dělá vše, co je v jeho silách, aby mohlo být koupaliště v létě otevřeno.

„V únoru jsme se dozvěděli, že stávající majitel koupaliště se rozhodl nabídnout celý areál k prodeji z důvodu ekonomické nevýhodnosti provozu. V této souvislosti město jednalo s vlastníkem o záměru prodeje a v současné době je ze strany města zajištěno zpracování znaleckého posudku, který by měl stanovit hodnotu celého areálu. S touto informací pak mohou orgány města dále pracovat. Informace o tom, že by areál v letošním roce neměl být otevřen, respektive by neměl být zajištěn letní provoz koupaliště, byla oznámena začátkem května. Jednání o možném odkupu areálu koupaliště Ressl není nyní aktuální s ohledem na zpracovávání znaleckého posudku, na rozdíl od zajištění letošního provozu koupaliště. S kolegy náměstky a radními jsme se proto rozhodli, že bychom poskytli společnosti SaS provozní příspěvek, který by umožnil otevření koupaliště,“ uvedl primátor Jan Paparega.

O poskytnutí provozního příspěvku a jeho výši bude Rada města Mostu jednat na své schůzi dne 7. června. Radní by měli podle předpokladů doporučit zastupitelům, kteří tak budou mít konečné slovo, aby provozní příspěvek schválili. Zastupitelstvo města Mostu se na svém zasedání sejde dne 21. června.

„Vyjednané podmínky týkající se zajištění provozu koupaliště na Resslu jsou adekvátní výši uvažovaného provozního příspěvku na úrovni 250 tisíc korun za provoz v měsících červen až srpen, což jistě Mostečané ocení,“ doplnil primátor.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru