Sebevrah s břitvou klečel u fontány v kaluži krve. Život mu zachránili asistenti prevence kriminality
Fontána na třídě Budovatelů v Mostě. Ilustrační foto
Most

Most - Asistenti prevence kriminality nalezli ve večerních hodinách u fontány na tř. Budovatelů v Mostě mladého muže klečícího v kaluži krve, která mu tekla z několika hlubokých řezných ran na ruce.

"Asistenti zavolali Zdravotnickou záchrannou službu a motohlídku strážníků a ihned zraněnému poskytli první pomoc a zastavili krvácení za pomoci sterilních obvazů. Dále zjistili, že si muž zranění způsobil sám břitvou, kterou mu strážníci odebrali," uvedl mluvčí strážníků Vlastimil Litto.

Muže si odvezla Zdravotnická Záchranná služba a případ byl na místě předán Policii ČR.

"Asistenti prevence kriminality mají vždy při sobě vybavené lékárny a prošli rozsáhlým kurzem první pomoci, kde byl kladen důraz na praktické cvičení poskytnutí první pomoci v terénu. Asistenti také například nacvičovali přesné a správné provádění resuscitace na interaktivním modelu člověka. Ten světelně signalizoval, když byla technika resuscitace prováděna správně," uvedl k jejich přípravě Vlastimil Litto z Městské policie Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru