Most - Značka KISS & RIDE označuje parkovací místo pro krátké zastavení, nebo vyčkávání osobních vozidel. Slouží především v blízkosti nádraží, stanic metra, ale také v blízkosti kulturních a sportovních středisek, nebo škol. V praxi to vypadá tak, že na tomto místě můžete krátkodobě parkovat, abyste mohli spolujezdci umožnit bezpečný výstup z vozidla, třeba na vlakovém nádraží. Na nově zrekonstruovaném vlakovém přednádraží v Mostě tato značka platí delší dobu.

Vedení města ale má pro tuto značku další využití…

..a to v blízkosti základních škol. „Na dopravní komisi jsme se shodli, že je tato značka ideálním řešením stále se zvyšujícího chaosu kolem základních škol během přivážení a odvážení dětí ze škol. Tři taková místa by mohla během půl hodiny odbavit až 120 vozidel,“ říká zastupitel města a místopředseda dopravní komise Ing. Jiří Nedvěd.

S těmi nejmenšími budete muset parkovat jinde...

S dětmi, které potřebují doprovod až ke dveřím školy, budou ovšem muset řidiči parkovat na parkovacích místech v okolí. K+R parkovací místa jsou totiž pouze pro opravdu rychlé odbavení. Pokud od vozu odejdete, může na vás čekat při příchodu pokuta za špatné parkování. První značka by se objeví u 10. Základní školy.

0406jirinedved
  • Ing. Jiří  Nedvěd
  • zastupitel města Mostu
  • místopředseda dopravní komise

 

Máte představu, ve kterém místě by tato značka našla využití?

Pokud se někdy setkáváte s tím, že byste potřebovali zastavit a rozloučit se svým blízkým, ale dopravní situace vám to neumožňuje, tak právě toto místo je pravděpodobně vhodné pro značku K+R. Zkuste se zamyslet a navrhněte komisi tento prostor ke zvážení umístění této dopravní značky.

A nakonec malá soutěž

Aby se význam této značky dostal k co nejvíce lidem, připravili jsme ve spolupráci s Ing. Jiřím Nedvědem malou fotosoutěž. Přidejte do komentářů fotku na téma KISS & RIDE (tedy značky K+R), vyhrajete Lahev sektu a rychlých špuntů a navíc tak dáte podnět k zamyšlení se nad možným umístěním značky.

Vyhrává jedna fotka dle výběru pořadatele a jedna fotka s nejvíce lajky. Soutěž končí 20. 6. 2018

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru