Novinka v Mostě! Ulice Rudolická a Chomutovská budou s cyklopruhem
Ilustrační grafika. Zdroj: Mostecké listy
Most

Most - Komunikace v Rudolické a Chomutovské ulici projde v nejbližších týdnech proměnou. Vedle rekonstrukce vozovky, která začíná v těchto dnech a která bude rozdělena do částí, bude na komunikaci také vybudován v Mostě první samostatný pruh pro cyklisty.

V úterý 5. června bude zahájena rekonstrukce komunikace v ulicích Rudolická a Chomutovská. Opravy budou probíhat v etapách. Jako první přichází na řadu Chomutovská ulice, kde v těchto dnech proběhne frézování, na něž navážou přípravné práce před pokládkou nového povrchu, opraveny tak budou kanálové vpusti a obrubníky, následovat bude samotná pokládka asfaltobetonu. V další etapě přijde na řadu ulice Rudolická v části od Chomutovské k obchodnímu domu Tesco, dále Rudolická od Tesca k ulici Moskevská a nakonec od ulice Moskevské k ulici Pod Lajsníkem. Regulace dopravy bude během prací řízena pracovníky technických služeb a umístěním přechodného svislého dopravního značení.

Opravené vozovky ale čekají i změny vedení silničního provozu. Zřízen bude v Mostě první samostatný pruh pro cyklisty v cihlové červeni, tedy barevně odlišný od zbytku komunikace. Upraveny budou všechny přechody pro chodce, které se nacházejí ve vymezeném prostoru. Nově bude zřízen odbočovací pruh pro autobusy u kruhového objezdu u nádraží, který umožní autobusům vyhnout se okružní křižovatce a vjet přímo na most k nádraží. Ve směru k okružní křižovatce s ulici Pod Lajsníkem vznikne nový parkovací pruh pro autobusy, který bude sloužit pro případné zastavení a stání meziměstských autobusů. Zastávky městské hromadné dopravy budou zachovány v původních místech, ale budou nově vyznačeny vodorovným dopravním značením.

Dopravní změny na Rudolické a Chomutovské jsou v souladu s plánem udržitelné městské mobility.

(as)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru