MOST! Viděli jsme první dva díly v předpremiéře. Mostecký Kosmos tvůrcům bouřlivě tleskal
Tvůrci a protagonisté seriálu před mosteckým Kosmosem. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Že se tvůrci budou moci do Mostu beze strachu vracet, bylo jasné už po prvních pár minutách. V mosteckém kině Kosmos se ve středu odehrála předpremiéra prvních dvou dílů nového seriálu České televize Most! Byli jsme u toho.

Ke kinu nevedly žádné červené koberce, režisér přišel v kraťasech. Samozřejmě nechyběla celá řada poděkování, včetně městu Most a jeho obyvatelům za vstřícnost a trpělivost při čtyřměsíční práci filmařů právě ve městě pod Hněvínem. A pak to začalo.

Rukopis autorů je znát. Scenárista Petr Kolečko a režisér Jan Prušinovský jsou tvůrci Okresního přeboru a Trpaslíka. Jejich satirická zpověď o svérázném severočeském městě je v podobném duchu. „Je o takový partičce z legendární mostecké hospody Severka. Jeden z nich – Luděk Říha – je nenapravitelný lenoch, takový trochu arogantní,“ přiblížil již dříve Jan Prušinovský seriálovou roli, kterou ztvárnil herec Martin Hoffman známý právě ze seriálu Trpaslík.

Je zábavné na velkém plátně vidět reálie, které jsou součástí vašeho každodenního života. A také lidi, které znáte, obsazené do komparzu. Svérázný humor, podávaný ve slušně velkých dávkách, překvapivá pointa. To vše odměňovali diváci smíchem a po skončení promítání i velkým potleskem.

2006most2

Úleva. Herci se smějí, Most seriál o Mostě přijal velmi kladně. Foto: Oldřich Hájek

O Mostě jako takovém mluvil režisér hezky. „Mám rád atmosféru takových měst,“ říkal v mosteckém Kosmosu ve středu. Jestli mu to věřit, těžko říci. Stejně jako neformální byl jeho oděv, takový byl i jeho dodatek k průběhu natáčení: „Vždycky chci být brzy doma nebo na hotelu a hrát počítačové hry.“ Tohle jsme mu ovšem už nevěřili.

Scénárista Petr Kolečko před promítáním projevil přání, aby v Mostě autoři nedostali po promítání „do držky“. „Pár regionů už jsme si u nás znepřístupnili,“ bavil sál.

Může být v klidu. Do držky nedostal a věříme, že Mostečané seriál přijmou s nadhledem, jako to udělalo dobře pobavené kino. Toto byly prostě výborně investované koncesionářské poplatky. Už se těšíme, jak se budou vztahy protagonistů na televizní obrazovce dál vyvíjet.

Česká televize ještě neoznámila, kdy řadu bude vysílat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru