OBRAZEM: Dárky, povídání s lidmi a pak návštěva Jezeří. Prezident ukončil svůj pobyt v Ústeckém kraji
Kastelánka Hana Krejčová provádí Miloše Zemana po Jezeří. Foto: Ústecký kraj
Most

Ústecký kraj - Čtvrteční program třetího dne návštěvy prezidenta ČR Miloše Zemana v Ústeckém kraji dne 21. června 2018 byl zahájen v Bílině, kde prezidenta přivítal starosta Bíliny a současně hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Po setkání s představiteli města besedoval Miloš Zeman s občany před kulturním domem Fontána. Poté se přesunul na zámek Jezeří.

„Jsem rád, že návštěvu Bíliny zařadil opět pan prezident do svého programu. Seznámil jsem ho s novinkami našeho města a věřím, že si odveze dobré dojmy z dnešního pobytu u nás,“ uvedl na setkání s občany starosta a hejtman Oldřich Bubeníček.

Prezident poděkoval za podporu voličů v Bílině v prezidentských volbách, kde ve druhém kole získal 72 % hlasů. Poté se v diskuzi Miloš Zeman opět zmínil o sociálních dávkách ve vztahu k aktuální nezaměstnanosti a nabídkám na trhu práce. Podle něj jsou doma jen ti lidé, kteří pracovat nechtějí. Vyjádřil se rovněž k doplatkům na bydlení a obchodování s chudobou.

Na závěrečné tiskové konferenci na zámku v Jezeří shrnul program celé návštěvy v kraji hejtman Oldřich Bubeníček. „Věřím, že si pan prezident odnáší nové poznatky o našem kraji a získal pozitivní obrázek z měst a obcí, které navštívil,“ uvedl hejtman. Navrhl rovněž, aby se prezident při své budoucí návštěvě v Ústeckém kraji seznámil podrobněji s problematikou Krušných hor a stavem jejich lesních porostů.

Prezident zopakoval závěrem témata, která vnímá v kraji jako důležitá. Jsou to podle něj například sociálně vyloučené lokality a obchod s chudobou. Rovněž ocenil, že rekultivace po těžbě uhlí výrazně proměňují kraj v region přitažlivý pro cestovní ruch.

bb
Setkání s představiteli města Bílina

bb
Oldřich Bubeníček, starosta Bíliny a hejtman ÚK v jedné osobě, přivítal Miloše Zemana v Bílině

bb
Beseda s občany

 

bb

bb
Předání daru

 

bb

bb

kk
Kastelánka zámku Jezeří Hana Krejčová vítá prezidenta Miloše Zemana

 jj

Závěrečná tisková konference

 jj
 jj
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru