Obrnice vykázaly za loňský rok přebytek 6,43 milionu korun, získaly víc na daních
Obecní úřad Obrnice.
Most

Obrnice - Obec Obrnice vykázala po konsolidaci na konci loňského roku přebytek 6,43 milionu korun. Původně schválený rozpočet přitom počítal s dvoumilionovým schodkem.

Příznivý výsledek hospodaření umožnily zejména vyšší daňové i nedaňové příjmy a také čerpání peněz z dotačních programů. K 31. prosinci příjmy včetně financování dosáhly 53,16 milionu korun, výdaje pak 46,73 milionu korun. Závěrečný účet obce za rok 2017 schválili na svém červnovém jednání zastupitelé.

Proti schválenému rozpočtu vzrostly daňové příjmy o více než šest milionů korun, když činily 30,67 milionu korun. Tvořily tak 58 procent celkových příjmů obce. Nedaňové příjmy se pak zvýšily o bezmála polovinu proti původnímu očekávání, a to na 10,45 milionu korun. Na dotacích obec inkasovala 5,16 milionu korun.

„Vedle úhrady části nákladů na výkon veřejné správy a za uspořádání parlamentních a senátních voleb jsme získali příspěvek na mzdy pro zaměstnance na veřejně prospěšných pracích, na demolici panelových domů, opravu komunikací, činnost jednotky dobrovolných hasičů a na uspořádání příměstského tábora,“ vyjmenoval obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Rozpočet na letošní rok zastupitelé schválili jako schodkový s částkou 34,091 milionu korun na straně příjmů a 36,267 milionu korun na straně výdajů. Do jeho konečné podoby se promítnou postupně přijatá rozpočtová opatření. V pořadí čtvrté, které zastupitelé schválili v červnu, předpokládá růst příjmů na 39,205 milionu korun, výdaje by měly dosáhnout 48,075 milionu korun. Hospodaření by tedy mělo skončit schodkem ve výši 8,87 milionu korun.

Rozpočet zahrnuje provozní příjmy a provozní výdaje na zabezpečení řádného chodu obce při zajišťování plnění všech zákonných povinností. Neobsahuje žádné investiční záměry s výjimkou zakoupení hasičského vozu pro místní dobrovolný sbor, opravu chodníku mezi panelovými domy v sídlišti Nová výstavba a plochou před hasičskou zbrojnicí či vybudování přípojky vody mezi sběrným dvorem a starým hřištěm. "Případné akce investičního charakteru projednáme individuálně, a to včetně návrhu na způsob jejich financování," upřesnil starosta.

(fou)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru