Bezdomovec na sídlišti jde do extrému. Na veřejnosti se i uspokojuje
Bezdomovec s rukou v kalhotách leží hned u chodníku. Foto: čtenářka
Most

Most – I několikrát denně vyjíždí mostecká městská policie na mostecké sídliště Liščí Vrch, kam ji lidé volají na bezdomovce (ročník 1976). A situace se, zdá se, stupňuje.

Muž ulehá, kde jej napadne, vybírá popelnice a nepořádek rozhazuje po sídlišti. Od panelových domů ho přitom nelze dostat. Pravděpodobně by měl užívat léky, které nebere.

Na veřejnosti si ale řeší i své potřeby. „Deset minut se při probouzení uspokojoval. Přece to musí mít nějaké řešení?“ dostala redakce snímek z komentářem od čtenářky, která na sídlišti bydlí. Podobným jednáním, které není ojedinělé, je znechucena.

Město Most již na jaře informovalo, že se snaží situaci dlouhodobě řešit, jde ale o složitou záležitost. Magistrát se totiž zabýval peticí obyvatel, kteří si na bezdomovce stěžují. Most doporučuje lidem dál v případě nutnosti volat městskou policii.

Práci s tímto klientem zahájil na podnět městské policie odbor sociálních věcí již v květnu loňského roku. Opakovaně proběhlo sociální šetření, sociální pracovníci poskytli muži podporu při vyzvedávání invalidního důchodu, navázána byla spolupráce s probační mediační službou, opakovaně mu byla nabízena pomoc se zajištěním vhodného ubytování, od ledna letošního roku pro něho bylo zajištěno ubytování v ubytovně. Tam mu byla smlouva pro jeho nevhodné chování vypovězena.

Odbor sociálních věcí vyvolal i jednání s Městským úřadem v Litvínově, protože uvedený muž je občanem Litvínova.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru