Akcí pro seniory přibývá. A to hlavně díky zájmu babiček a dědečků!
Náměstkyně primátora Markéta Stará.
Most

Dávno pryč jsou doby, kdy nejstarší spoluobčané seděli v domovech důchodců a neměli kam vyrazit a jak trávit volný čas. V Mostě se daří program pro seniory pořádat s pravidelnou frekvencí a navíc s různorodou a zajímavou náplní. Jen za poslední měsíce jsem byla několikrát u toho, když se senioři báječně bavili.

Turistická akce spojená s příjemnou hudbou a také s kvízovými otázkami z fauny a flóry. Přesně v takovém duchu se nesla tzv. "Turistická šlápota". Pořadatelství se ujala MSSS a její ředitel Martin Strakoš se akce osobně účastnil. Bylo až s podivem, jak vitální naši nejstarší spoluobčané jsou. Celkem jich po vyznačených trasách šlo 290. V některých chvílích si dokonce budovali slušný náskok jeden před druhým. Nešlo však o závod. Spíše o příjemně strávené chvilky. Z osobní účasti usuzuji, že příjemné byly.

Zahradní slavnosti patří k letnímu období a tak je pěkné, že i uživatelé domova pro seniory v Barvířské ulici měli možnost podobnou oslavu okusit na konci června. U příležitosti oslav 100. let republiky byla připravena různá vystoupení, které zajistili vystupující mosteckých škol a zájmových kroužků. Celý den panovala skvělá atmosféra a samozřejmostí při slavnosti tohoto typu je dobré jídlo. Tím byl pro tentokrát dort, kterého se snědlo přes 8 kilogramů. I přes větrné počasí byla akce velmi úspěšná a bavilo se zde na 7 desítek seniorů.

Připomeňme si také jednu sportovní akci. Protože pohybu je třeba v každém věku, jsem velice ráda, že se i senioři z Mostu zapojili do programu "Jedeme v tom společně" - sportovní záležitost, při které hrály hlavní roli rotopedy. Akce byla velmi úspěšná a s účastnicemi tohoto klání se 21. 6. setkala dokonce manželka prezidenta Miloše Zemana a společně s mojí maličkostí, jsme s účastníky probírali jejich dojmy. Nutno podotknout, že kladné a pozitivní dojmy.

Tolik k akcím, které již máme za sebou. V nadcházejících však bude o zábavu také postaráno. 22. srpna od 9:00 se na Hipodromu koná již 20. ročník letního setkání seniorů. Připraven je opět bohatý program, kde mimo jiné zazní písně od Kladenské Heligonky a těšit se můžeme také na vystoupení samotných seniorek. Všechny srdečně zvu společně s MSSS.

V září se potom jistě všichni těšíme na Mosteckou slavnost, která bude mít připraven program pro seniory, kde asi největším tahákem bude vystoupení Veroniky a Vaška Řihákových, které určitě obyvatelé domovů pro seniory znají z jejich oblíbeného televizního programu TV Šlágr.

Věřím, že si to všichni užijeme.

Mějte krásné léto a třeba již na Letním setkání seniorů na viděnou.

  • Markéta Stará, náměstkyně primátora
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru