Vesnice pro lůzu, zákaz všech heren! Sdružení Mostečané Mostu ukázalo volební program
Kandidáti SMM pro komunální volby z čelních pozic kandidátky. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Čtyři silná témata, která by mohla změnit město Most k lepšímu, dominují volebnímu desateru pro roky 2018 až 2022, které v pátek přestavilo Sdružení Mostečané Mostu. Sdružení s nimi jde do podzimních komunálních voleb. Představilo také své lidi. Na prvním místě mezi pětačtyřiceti kandidáty je známý mostecký lékař Jan Cee (63).

„Jsme jediný volební subjekt, který vyzval veřejnost, aby dala podněty k volebnímu programu,“ říká výkonný sekretář Sdružení Mostečané Mostu (SMM) František Ryba. To i s dalšími podněty dovolilo dát sdružení dohromady takzvané volební desatero. To je ve volebním programu dále rozvedeno do podrobnějších bodů.

Mezi nejdiskutovanější témata bude jistě patřit plán stavby vesnice pro lůzu. „Chceme se vypořádat s problémy s nepřizpůsobivými,“ vysvětluje František Ryba. Inspirací v řešení problematiky je západoevropský Amsterodam. Ve zkratce: Kdo se neumí chovat, nemůže žít s ostatními ve městě. Plán je vytěsnit takové lidi z města. Ale nečekejte rodinné domečky. „Nechceme naštvat slušné lidi,“ poznamenává František Ryba. Lůzná vesnice by sestávala z obytných holodomů s přivedenou vodou a elektřinou. O zbytek by se museli postarat jejich obyvatelé. Ideálně by si je také museli postavit.

Téma, které už dlouhou dobu rezonuje Mostem, je také volání po zrušení heren. S hazardem ve městě chce sdružení rovněž zcela skončit. Město bez heren a příjmů z nich podle SMM zcela jistě přežije.

A teď hlavní témata, která by se vám taky mohla líbit: Ze Šibeníku by měl být oddychový park pro celou rodinu ve stylu západních měst: S oplocením, branami a hlídkami. Aby zde byl pořádek a bezpečí.

SMM také oživuje myšlenku na výstavbu MiniMostu, parku miniatur připomínajícím zaniklé město. „Postavíme interaktivní modely domů starého královského města Mostu,“ hovoří se ve volebním programu. „Takové atrakce bývají velmi navštěvované,“ míní sekretář SMM.

Celkově i s dalšími body lze shrnout snahy SMM asi takto: „Naším cílem je krásné, prosperující a bezpečné město,“ shrnul na tiskové konferenci před novináři František Ryba.

Lidé SMM

0308mostecanemostu1

Jednička na kandidátce MUDr. Jan Cee. Foto: Oldřich Hájek

Kdo je lídrem kandidátky? Jde o lékaře Jana Cee (63). Na politiku by měl nyní dostatek času. „Jsem v důchodovém věku, vím, co se zde děje. Chtěl bych městu pomoci,“ svěřuje se. Dvojkou je mladá krev, třiadvacetiletý student vysoké školy Martin Domín. „Lidé, kteří chtějí něco změnit, nemohou sedět v hospodě,“ míní a dodává, že podle něj má město Most „drive“. Je zde velký potenciál. Na třetím místě stojí jméno Tomáše Ondráška (62). Znát ho můžete jako odvolaného ředitele mostecké městské knihovny. Kromě své vize kultury ve městě, řešení problematiky stěhování knihovny a využití současné budovy, přítomné také pobavil: „Jsem připraven se historicky znemožnit,“ zaglosoval.

Mezi dalšími kandidáty jsou lidé z Krušnohoru, školství, soukromí podnikatelé, strážník, řidiči i řemeslníci.

Komunální volby do zastupitelstva města Mostu se budou konat ve dnech 5. a 6. října 2018.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru