Informace o odpuštění dluhů v Chanově je hoax: Lže a je čtyři roky stará
Sídliště Chanov. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Na sociálních sítích a v médiích plných „zaručených“ informací se šíří nepravdivá a navíc 4 roky stará informace o tom, že město Most odpustilo obyvatelům Chanova dluhy ve výši 30 milionů korun.

Jak to tedy bylo?

Zastupitelstvo města Most přijalo dne 26. června 2014 usnesení č. 665/28/2014, kterým upustilo, nikoliv odpustilo, vymáhání pohledávek ve výši přibližně 17,5 milionu korun, kdy z větší části šlo o pohledávky z nezaplaceného nájemného obyvateli Chanova. K upuštění od vymáhání přistoupilo zastupitelstvo města z toho důvodu, že vymáhání takových pohledávek bylo nehospodárné, když dlužníci byli neznámého pobytu, neměli účty, zaměstnání ani majetek, který by bylo možné v rámci úhrady dluhů postihnout.

K zániku pohledávek nedošlo, ale tyto byly přesunuty z rozvahového na podrozvahový účet, čímž došlo ke snížení pohledávek v účetnictví města.

Shrnuto a podtrženo, město Most nyní obyvatelům Chanova žádné dluhy neodpouštělo. Zpráva, která se v posledních dnes několikrát objevila na sociálních sítích je tzv. „HOAX“ nebo po jak je dnes moderní říkat „FAKE NEWS“.

Článek z roku 2014 najdete na tomto odkazu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru