Postrach mobilních operátorů: Mladík (19) uzavíral na pobočkách po celém kraji smlouvy a neplatil. Na krku má podvody za čtvrt milionu
Ilustrační foto Zdroj: CC0
Most

Teplicko - Podvody za čtvrt milionu korun má na svědomí teprve 19letý mladík z Teplicka. Hned po dovršení osmnácti let začal uzavírat na různých pobočkách telefonních operátorů po Ústeckém a Karlovarském kraji smlouvy na nákupy mobilních telefonů a účastnické smlouvy. Splátky a služby ale neplatil. Hrozí mu až pětileté vězení.

Mladík měl podle policie uzavřít na různých pobočkách telefonních operátorů nejméně osmnáct různých smluv. Podvodů se dopouštěl převážně v Teplicích, ale několikrát zavítal i do Mostu a Karlových Varů, smlouvy uzavřel také v Ústí nad Labem, nebo v Žatci. “Za přístroje zaplatil jen akontaci na prodejně a další splátky už neplatil, nehradil ani služby spojené s užíváním telefonů,” řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že ve dvou případech použil k uzavření smluv cizí občanský průkaz, který zřejmě našel. Poškozeným společnostem mladý muž způsobil na odebraných mobilech a neuhrazených službách škodu přes čtvrt milionu korun.

Mladík má na svém kontě ještě osm různých krádeží. Například v prodejně teplického obchodního centra odcizil šestnáct dámských náramkových hodinek, které následně rozprodal na ulici. Vykradl třeba i zaparkované auto.

Devatenáctiletý mladík je i přes svůj nízký věk zkušený recidivista. Má už dva záznamy v rejstříku trestů, a dokonce jedenáct záznamů v rejstříku přestupků. Nyní ho policisté obvinili z krádeže, podvodu a poškození cizích práv. V případě uznání viny mu hrozí až pětileté vězení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru