Most připomíná řidičům: Parkování na městské zeleni je zakázáno
Ilustrační foto: Město Most / Mostecké listy
Most

Most - V době, kdy byl takřka na zelené louce budován nový Most, projektanti nepočítali s tím, že se několikanásobně zvýší počet osobních automobilů. Vedení města tedy dělá vše pro to, aby i ve stávajících podmínkách dosáhlo maximálního možného navýšení parkovacích míst.

Ať už jejich budováním, legalizací těch stávajících či změnou dopravního režimu v různých uzavřených lokalitách, jako byla v loňském roce oblast takzvaných šestistovek nebo v současné době připravovaná úprava v oblasti pětistovek. Přesto se stává, že mnozí motoristé využívají k parkování městskou zeleň, což je přísně zakázáno.

„Městskou či veřejnou zelení se rozumí zejména zeleň v zástavbě, konkrétně trávníky, záhony, stromy, keře či květiny. Každý je povinen chovat se tak, aby veřejnou zeleň neznečišťoval, nepoškozoval či neničil. Přísně zakázána je pak bez souhlasu vlastníka, v našem případě města, jízda a stání vozidel ve veřejné zeleni. Porušením tohoto zákazu je přestupek proti pořádku v územní samosprávě a přestupci hrozí pokuta ve výši až 100 000 Kč,“ uvedla Ivana Pfeifferová z odboru správních činností mosteckého magistrátu.

Zákaz parkování v městské zeleni upravuje Obecně závazná vyhláška č. 3/2014 ze dne 25. 9. 2014, o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku, článek IV., odst. 4.

(dun)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru