SHRNUTÍ: Co vše se nyní děje u jezera? Buduje se i oddychová zóna
Netradiční pohled na Jezero Most směrem od nemocnice přes čtvrť pod Hněvínem. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - U jezera Most probíhají tři zásadní stavby. V říjnu by měla být ukončena výstavba silnice vedoucí podél jezera. Provoz na ní by proto měl být zahájen koncem letošního nebo začátkem příštího roku. V jižní části jezera se v této době buduje kompletní dopravní infrastruktura a inženýrské sítě, tedy komunikace, chodníky, parkoviště, vodovod, dešťová i splašková kanalizace, plynovod, přívod elektřiny, telefonní a datové kabely.

Třetí stavba, která se týká pobřežní oddychové zóny včetně samotných účelových zařízení u jezera i na něm, je rozdělena do tří částí. V současné době se již buduje pobřežní oddychová zóna v jižní části jezera, která bude dlouhá zhruba 300 metrů, a rekreanti se mohou těšit na oblázkovo-písčité pláže. V jihozápadní části jezera se provádí úpravy ochranného přístavu pro zimoviště lodí a plovoucích zařízení.

Zároveň probíhá výběrové řízení na vybudování plovoucího zázemí pro vodní záchrannou službu a policii, plovoucích zařízení včetně přístupových mol pro rekreanty i plovoucích hnízdišť pro vodní ptáky. Zadavatelem a investorem těchto veřejných zakázek je stejně jako u výše uvedených staveb Ministerstvo financí. Uzavření smlouvy na zbývající část třetí stavby se očekává do konce října, dodávky zařízení a jejich instalace by pak měly trvat zhruba čtyři měsíce.

Kromě toho již město Most vyhlásilo veřejnou zakázku na dodávku a instalaci herních prvků, převlékáren, oplocení a mobiliář pro tu část jezera, kde se bude nacházet oddychová zóna. Jezero by mělo být lidem zpřístupněno v létě příštího roku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru