Nemáte vhodnou krev? Nemocnice má kritický nedostatek univerzální krevní skupiny
Ilustrační foto, zdroj: MV
Most

Ústecký kraj - Transfuzní oddělení v ústecké Masarykově nemocnici hledá dárce krve s universální skupinou 0 negativní.

Transfuzní oddělení Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, které zásobuje krví několik nemocnic Ústeckého kraje (Rumburk, Děčín, Ústí nad Labem, Teplice, Litoměřice, Roudnice nad Labem), se v současné době potýká s kritickým nedostatkem krve univerzální krevní skupiny 0 negativní. S žádostí o pomoc se proto obrací na současné, ale i nové dárce.

„Prosíme, všechny dárce s krevní skupinou 0 negativní, kteří jsou minimálně tři měsíce od posledního odběru plné krve a jsou zdravotně v pořádku, aby se dostavili k odběru na transfuzní oddělení v ústecké Masarykově nemocnici,“ žádá o pomoc MUDr. Jiří Masopust, primář Transfuzního oddělení Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Zdravotníci se obrací i na ostatní obyvatele Ústeckého kraje ve věku od 18 do 60 let s krevní skupinou 0 negativní, kteří doposud krev nedarovali, aby zvážili možnost pomoci pacientům závislým na transfuzích a navštívili rovněž ústecké transfuzní oddělení v pracovní dny mezi 7:00 až 9:30 hodinou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru