OBRAZEM: V Nové Vsi v Horách je nová myčka aut. Spotřebuje jen litr vody a její obsluhu hravě zvládne každý
Nová myčka aut v Nové Vsi v Horách. Foto: Olga Markuzziová
Most

Nová Ves v Horách - Čtyři roky trvala stavba nové myčky v obci Nová Ves v Horách, pro kterou se rozhodl místní podnikatel. Ta má již za sebou zkušební a počáteční provoz, k dnešnímu dni ji využilo již několik stovek motoristů. Nejen místních, ale i přespolních a přeshraničních.

Mytí aut je tu přitom tak jednoduché, že ho zvládne hravě i žena a třeba i v šatech a lodičkách na vysokém podpatku. Litvínovská podnikatelka a také kandidátka do podzimních komunálních voleb Helena Zemánková-Týřová přijela na myčku rovnou ze své kanceláře, a zvládla to hravě.

„Mám velkou radost, jak se Krušné hory rozvíjejí, zvyšuje se tady jak průchod turistů, tak i místních. Díky tomu tu mohou podnikatelé nabídnout spoustu dalších vymožeností, které jsou jinak vázány na město. Tady například mohou Novoveští, ale třeba i lidé z Hory Svaté Kateřiny, Brandova, Klínů, a z blízkého Německa využívat tuto myčku. V mnoha případech je to pro ně pohodlnější. Určitě je příjemné na silnicích potkávat čistá auta, což se v poslední době děje ve větší míře. Navíc jsem velmi nadšená z úspornosti této myčky a její šetrnosti k přírodě,“ uvedla Helena Zemánková-Týřová a dodala, že si svého auta cení, a proto je opatrná na to, kde ho myje, proto bezkontaktní myčky vítá.

„Myčka je ekologická, na jedno auto spotřebuje jen jeden litr vody. Voda neustále koluje, nečistoty z vody jsou filtrovány, sváděny do zachycovacích nádrží, a poté ekologicky odbourávány. Díky tomu, že je pro auto bezdotyková, nemůže dojít k poškození laku. Nejbližší takováto linka je až v Litvínově, proto jsem se rozhodl pro její vybudování tady na horách, aby to měli lidé z obce a jejího okolí blízko,“ vysvětluje majitel myčky Pavel Schamberger.

Kromě mytí vašeho vozu či motorky můžete na místě využít i autovysavač. Osm minut vysávání vás vyjde na 10 korun, jedna dávka mycího procesu také 10 korun. Navolit si můžete teplou vodu se šamponem, oplach, či vosk. Automat bere mince 10, 20 a 50 korun, nebo 1 či 2 Eura. Pokud nebudete mít drobné, můžete si je vyměnit v prodejně potravin, jež se nachází hned vedle myčky.

Díky zastřešení a možnosti uzavření prostoru pro mytí bude možno myčku využívat i v zimních měsících, pokud teplota neklesne příliš pod bod mrazu.

Kde myčku najdete? Na pravé straně silnice na konci Nové vsi v Horách směrem na Mníšek, v čísle popisném 45, je to hned za muzeem hraček, před velkou pravotočivou zatáčkou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru