Dopravní podnik pošle na koleje další rekonstruovanou tramvaj
Již brzy vyjede další rekonstruovaná tramvaj VARIO. Foto: DPmML
Most

Mostecko – Po téměř dvou letech pošle brzy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova na linky rekonstruovanou další částečně nízkopodlažní tramvaj VARIO LFR.S. „Nejprve však bude muset absolvovat povinnou porci kilometrů bez cestujících, při tom se zkouší jízdní vlastnosti a chování tramvaje. Požádali jsme také Drážní úřad o vydání průkazu způsobilosti,“ řekl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

Cestující zcela jistě ocení i možnost surfování na internetu prostřednictví signálu Wi-Fi. „Chceme, aby se tento bonus pro cestující stal standardem v každé nově pořízené nebo přestavěné tramvaji, dokonce wi-fi zprovozníme i v dříve rekonstruované tramvaji ev. č. 253,“ řekl Dunovský.

Tramvaj, která je označena ev. č. 266, pořídil dopravní podnik přibližně za polovinu toho, co stojí nová tramvaj VARIO, která už jezdí na lince č. 2. „Nižší ceny jsme dosáhli proto, že tramvaj rekonstruovali a modernizovali zaměstnanci naší společnosti vlastními silami. Tramvajová skříň dorazila do Mostu začátkem března letošního roku,“ vysvětlil Dunovský.

Dopravní podnik tak pokračuje v obnově vozového parku tramvají ve shodě se stanovisky obou akcionářů – Statutárního města Mostu a Litvínova – o udržení a rozvoji tramvajové bezemisní dopravy navzdory jednotlivým návrhům o jejím zrušení.

„Tramvajová doprava funguje mezi Mostem a Litvínovem již 117 let a doufám, že i nadále fungovat bude,“ dodal Dunovský. Podle něj tak společnost navazuje na nedávno dokončený Integrovaný plán rozvoje města Mostu – DOPRAVA a pokračuje v trendu zajištění lepších služeb pro veřejnost a ve zkvalitňování bezemisní veřejné hromadné dopravy.

Základní data nové tramvaje:

  • nová skříň typu VarCB3LF
  • podíl nízké podlahy 36%
  • sedadla 2+1, počet míst k sezení 29, k stání 62 (4 os./m2) a 124 (8 os./m2)
  • stejnosměrná trakční výzbroj 600V DC IGBT, výrobce Škoda Electric
  • nadřazený řídící systém po sběrnici CAN
  • polopantograf LEKOV
  • statický měnič pro pomocné pohony CEGELEC SMTK 8,0K
  • ruční řadič
  • původní rekonstruované podvozky s novými kotoučovými brzdami DAKO M1
  • elektrická plošina pro invalidy
  • Wi-Fi
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru