Čtvrtek byl letní, nabídl až 25 °C. Jaké je vlastně roční období?
Ilustrační foto. CC0
Most

Mostecko - Jaké je vlastně roční období? Asi se shodneme na tom, že nebýt stále barevnějšího listí na stromech, asi bychom se shodli na tom, že je léto nebo tak něco.

Stačí se podívat na čtvrteční západ slunce, tedy na situaci panující nedlouho po 18. hodině – jasno, povětrnostně poklidno a neskutečných 22 °C. Přes den bylo ještě tepleji, v okruhu 16. hodiny rtuť mosteckého teploměru políbila hranici 25 °C, pročež se 11. říjen stal letním dnem. Například o 11. červnu totéž říci nelze, ten byl rád za 24 °C. A takový 10. červenec Mostecku nedopřál více než 19 °C. Jako bychom nyní žili v poněkud jiném klimatickém pásu, že? A ještě chvíli budeme...

V pátek 12. října bude jasno, pouze mezi cca 11. až 15. hodinou nepřekvapí špetka oblačnosti. Nutno podotknout srážkově totálně pasivní. Nejvyšší odpolední teploty okolo meteorologicky hříšných, prakticky však „andělských“ 22 °C (tentokrát to přes 24 °C nepůjde), ráno v minimu kolem 9 °C.

V sobotu 13. října očekávejte po dobu všech 24 hodin jasno, takže v noci spoustu hvězd, od východu do západu slunce zase nespočet oslnivých paprsků. Zážitky s dešťovými kapkami nemožné, srážky s méně inteligentními pozemšťany možné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 °C (třeba vedle v Německu to vypadá na 23 až 27 °C a tedy na řadu dalších rekordů), ráno v minimu kolem 9 °C.

V neděli 14. října beze změny, tudíž od půlnoci do půlnoci jasno, přinejhorším skoro jasno. Jakýchkoliv komentářů ohledně srážek netřeba. Nejvyšší odpolední teploty okolo 23 °C (že by ještě letní den?!), ráno v minimu kolem 9 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru