Praha nemá o Mostě ani páru. Dál se jí nelíbí vysedávací vyhláška, spor skončí u Ústavního soudu
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Ministerstvo vnitra vydalo rozhodnutí, jímž zamítlo rozklad města Mostu ve věci takzvané vysedávací vyhlášky. Vnitro už před časem vyzvalo Most ke zjednání nápravy, tedy ke zrušení sporných článků vyhlášky.

Protože tak Most neučinil, ministerstvo účinnost dvou článků vyhlášky pozastavilo. Proti tomu město podalo na ministerstvo rozklad, který byl právě oznámeným rozhodnutím zamítnut. „S rozhodnutím ministerstva zásadně nesouhlasíme. Opět se potvrzuje, že lidé z Prahy nemají o problémech měst jako je Most, Litvínov nebo Varnsdorf ani ponětí. Vyhlášku nadále považujeme za potřebnou,“ oznámil  primátor Mostu Jan Paparega. Věc tak skončí u Ústavního soudu.

Vyhlášku vydalo Zastupitelstvo města Mostu v září 2015 ve snaze předcházet narušování veřejného pořádku ve městě, ve snaze ochránit zeleň a zvýšit estetickou hodnotu města. K tomu měl dopomoci i zákaz sezení na stavebních částech, předmětech a zařízeních, které nejsou k takovému účelu určeny. Samospráva tak reagovala na skutečnost, že ve městě dochází ve zvýšené míře k posedávání lidí, kteří verbálně napadají a jinak obtěžují kolemjdoucí. Ministerstvo vnitra však tuto vyhlášku, i s ohledem na dřívější judikát Ústavního soudu v podobné věci, shledalo v rozporu se zákonem.

(as)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru