Autodrom rozšířil offroadový areál, vyzkoušet si ho můžete za výhodných podmínek
Foto: Autodrom Most
Sport

Most - Offroadový areál mosteckého autodromu Czech Motorland nabízí nové možnosti. Podařilo se totiž dohodnout jeho rozšíření s vlastníkem navazujících pozemků.

„Je to dobrá zpráva pro milovníky jízd mimo konvenční cesty. Kdo dorazí v sobotu 27. října na autodrom na akci The Most AUTOSHOW na čtyřkolce, může si naši offroadovou dráhu vyzkoušet za výhodnou cenu. Za celý den zaplatí jen 300 korun. Pro více informací se může obrátit na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ uvedl výkonný ředitel společnosti AUTODROM MOST Ivo Diviš.

1810autodrom 1

Czech Motorland je přírodní plochou s různými druhy povrchu, a to ornou půdou, uježděnou jílovitou půdou či kombinací sypkého materiálu s hlínou a kamením. Dráha je vybavena umělými překážkami, jež tvoří například železniční svršek nebo položené klády. Disponuje ale zejména přírodními překážkami, tedy sjezdy, výjezdy, bočním náklonem, brody a podobně. „Trasu je třeba určit podle typu vozidla s cílem projet terénem bez poškození techniky a zdravotní újmy. S jejím výběrem poradí naši zkušení instruktoři,“ upřesnil Diviš.

1810autodrom 2

Offroadové dráhy využívá i jeden z intenzivních kurzů bezpečné jízdy autodromu. „V tomto typu kurzu se věnujeme především konkrétním nástrahám terénu. Řidič získá základní cit pro vůz kategorie SUV a off-road a následně mu pomůžeme zvládnout všechny nástrahy spojené s jízdou v lehkém, ale i těžkém terénu. Například se seznámí s prudkými sjezdy a výjezdy, s jízdou ve velkém bočním náklonu, s jízdou po velmi nerovném povrchu, kdy dochází ke křížení náprav, s jízdou šikmo svahem. Kurz je nutné absolvovat ve vlastním voze. Právě proto, aby jeho majitel zjistil, jak auto reaguje, jaké má limity,“ doplnil vedoucí instruktor mosteckého autodromu Marek Kohoutek.

1810autodrom 3

Se závodní sezonou se autodrom rozloučí v sobotu 27. října stylově. Vedle možnosti vyzkoušet si bezplatně offroadovou dráhu nabídne motoristickým nadšencům od 09:00 do 17:00 hodin oblíbené volné jízdy s vlastním vozem po závodním okruhu za příznivou cenu 150 korun za desetiminutové svezení. Součástí programu bude i finální kolo čtvrtého ročníku oblíbené soutěže amatérských jezdců The Most Challenge. Návštěvníci mohou také na malém okruhu na polygonu zhlédnout souboje cestovních vozů, které si to rozdají v závodu do vrchu. Vstup a parkování v areálu autodromu je tradičně zdarma.

Autoshow chce zabavit všechny členy rodiny. Dospělí si vedle zkoušky řidičského umění za volantem svého vozu mohou zvolit i jízdu po dráze v závodním speciálu jako spolujezdci zkušeného pilota. Nemladší návštěvníci budou mít k dispozici dětské dopravní hřiště. Kola, koloběžky, odrážedla i přilby si mohou vypůjčit zdarma. Chybět nebude nafukovací skákací hrad ani další atrakce jako prolézačky či skluzavka.

1810autodrom 5

5x foto: Autodrom Most

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru