Do Litvínova přichází švédský obránce Mathias Porseland
Jiří Šlégr a Mathias Porseland. Foto: HC VERVA
Sport

Litvínov - Verva posiluje v obranných řadách. Na sever Čech míří zkušený švédský obránce Mathias Porseland. Ostřílený dvaatřicetiletý ofenzivní bek by tak měl zacelit mezeru po odchodu Karla Kubáta do KHL. S klubem podepsal smlouvu do konce sezóny.

Litvínov reaguje na problémy v obranných řadách svého týmu. Vedení klubu se podařilo přivést švédského obránce Mathiase Porselanda, který má za sebou ve svých dvaatřiceti letech angažmá v ruské KHL, švédské SHL i finské nejvyšší soutěži. Ve finské Liiga odehrál 188 zápasů a ve švédské SHL 172 utkání. V KHL odehrál 138 zápasů a jednu sezónu působil i v českém týmu HC Lev Praha, kde si zahrál se současnými členy kádru Litvínova Jiřím Hunkesem a Jurajem Mikúšem. "Pokoušeli jsme se získat Filipa Pavlíka, ale neúspěšně. Vzhledem k tomu, že na trhu s českými hráči není jednoduché sehnat kvalitního ofenzivního beka do přesilové hry, tak jsme se poohlédli do zahraničí. Naskytla se nám možnost angažovat obránce Mathiase Porselanda, který již v minulosti působil s našimi hráči Jurajem Mikúšem a Jiřím Hunkesem, kteří nám jeho angažmá doporučili," vysvětluje generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Verva si od švédského ofenzivního zadáka slibuje především zlepšení přesilových her, ve kterých se v posledních kolech trápí. Měl by tak zacelit mezeru po Karlu Kubátovi, který před měsícem zamířil do ruské KHL. "Přesilové hry hrají v dnešní vyrovnané extralize klíčovou roli a nám se s v nich po odchodu Karla Kubáta vůbec nedaří. Proto jsme angažovali hráče tohoto typu, abychom přesilové hry znovu nastartovali," dodává na závěr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru