Most - Dne 9. listopadu se konalo oblastní kolo v piškvorkách také v mosteckém obvodě, jehož hostitelem tentokrát byla Střední škola dopravy a veřejné správy Most. Turnaje se zúčastnilo celkem 12 týmů reprezentujících 7 vzdělávacích institucí, z nichž měly vzejít dva týmy postupující do krajského kola.

Do 11. ročníku pIšQworek se v okrese Most přihlásilo několik nováčků, zejména ze základních škol. Po seznámení se s pravidly a rozlosování do 4 skupin po 3 týmech se soutěžící směle mohli pustit do zaplňování hracího archu.

Skupina A měla zřejmé hvězdy, jimiž byli Sstars (Sportovní soukromá základní škola, s.r.o., Litvínov), kteří skupinu ovládli se čtyřmi body a skóre 25:15. Jelikož vzájemný zápas zbylých dvou týmů skončil remízou, rozhodovalo skóre. Zde se nepotvrdilo nomen omen, jelikož Ťululum (SOŠ InterDACT, s.r.o., Most) způsobil, že Kladiva Hamr (SOŠ Litvínov–Hamr) dotloukla.

Skupina B se vyvíjela velmi zajímavě. Zatímco (Ne)bezpečáci neukázali, že by mohli být svým soupeřům nebezpeční, bylo zřejmé, že si postup zajistí Ligma (SŠDVS, s.r.o., Most) a Educhemáci 1 (SŠ Educhem, a.s., Most). Jejich vzájemný zápas skončil remízou, a shodné skóre vyvolalo rozstřel. V něm byli sice úspěšnější Educhemáci 1, ale lidová moudrost praví, že první vyhrání z kapsy vyhání, o čemž se záhy přesvědčili všichni účastníci.

Skupina C byla nejnapínavější. Zatímco Pohodáři (ZŠ a MŠ Bečov) rozšafně a s úsměvem na rtu dosáhli postupu dvěma výhrami, Educhemáci 2 (SŠ Educhem, a.s., Most) a ZŠ Horní Jiřetín dobyli v souboji s Pohodáři shodného skóre a vzájemný zápas skončil remízou. Proto vyvstala nutnost dalšího rozstřelu. Zde prokázal pevnější nervy (opět) starší Educhemák, čímž zavdal příčinu dohadům, zda nemají díky své střední škole zvláštní vlohy pro řešení stresových situací.

Skupina D měla jednoznačného vítěze. Byli jimi sladcí Koblížci (SOŠ InterDACT, s.r.o., Most), jejichž náplň ovšem soupeřům zatím nezachutnala, o čemž svědčí skóre 36:4. S jedním škraloupem se probojovali z druhého místa Škraloupci (SŠDVS, s.r.o., Most), a Celosvětákům (SŠDVS, s.r.o., Most) nezbylo než se kochat se ze svých geografických a kulturněhistorických znalostí.

Vyřazovací část byla poměrně vyrovnaná. Sstars pohasly v souboji s Ligmou – 6:14, Pohodáři svým flegmatismem ukolébali Škraloupky – 16:4. Ťululum podlehl Educhemákům 1 totožným poměrem, a možná překvapivě největší problém s postupem měli Koblížci, kteří se přes Educhemáky 2 prokutáleli „pouze“ poměrem 12:8.

Semifinále přineslo nejméně jeden nevyrovnaný souboj. Mladí Pohodáři, kteří zvítězili ve své skupině a ladně dokráčeli k semifinálovému stolu, narazili na těžkou váhu, tým Ligma, o jehož nevýhře ve skupině rozhodl až rozstřel, a podlehli – 6:14. Jediný zbyvší reprezentant pořadatelské školy si tak zajistil postup do krajského kola. Druhé semifinále bylo soubojem vítězů svých skupin a ukázalo, že Koblížci byli stále ještě alespoň trochu jedovatí, což na Educhemáky 1 stačilo – 14:6.

Finále bylo důkazem toho, že vítěz turnaje nemusí vyhrát všechny své zápasy, a také toho, že nejlepší zápasy přicházejí nakonec. Situace se vyvinula tak, že po dvou desítkách minut hry vedla Ligma nad Koblížky 10:8, a postavení obou hrajících napovídalo tomu, že proběhne třetí rozstřel dnešního dne. Navzdory tomuto faktu ovšem dokázal hráč Ligmy sníst Koblížka, čímž zajistil svému týmu vítězství – 12:8. Poražení ovšem nemuseli smutnit, protože stejně jako soupeři si zajistili postup do krajského kola.

Pořadí:

  1. místo: Ligma (SŠDVS, s.r.o., Most) ve složení: Daniel Šestina, Jaroslav Rybka, Jaroslav Krejčí, Lukáš Najman, Jan Brych
  2. místo: Koblížci (SOŠ InterDACT, s.r.o., Most) ve složení: Jaroslav Vrabec, David Zmatlík, Zdeněk Chlouba, Vojtěch Matuška, Jakub Koschull
  3. místo: Educhemáci 1 (SŠ Educhem, a.s., Most) ve složení: Marie Koutná, Pavel Lukáš, Vítězslav Kropáč, Jiří Malát, Jan Legutka
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru