Děčín, Chomutov - V uplynulých dvou víkendech proběhly podzimní krajské přebory staršího žactva a dorostu. Dlouhé tratě se plavaly v Děčíně a o týden později se bojovalo na kratších distancích o přebornické tituly v Chomutově. Litvínovští plavci přivezli 10 titulů krajského přeborníka a celkem 27 medailí.

O přebornické tituly se postarali tito plavci: 7 x Kamila Javorková v kategorii čtrnáctiletých na tratích 100, 200 a 400 polohový závod, 200, 400 a 1500 volný způsob a 100 motýl, 2x Adam Novák v kategorii mladšího dorostu na tratích 100 motýl a 1500 volný způsob a Martin Dolniak v kategorii dvanáctiletých na trati 800 volný způsob.

O osm stříbrných medailí se zasloužili svými výkony tito závodníci: 3x Adam Novák na tratích 200 volný způsob, 100 prsa a 200 polohový závod, Kamila Javorková na trati 100 volný způsob, Sabina Rousová v kategorii dvanáctiletého žactva na trati 800 volný způsob, Lucie Toušková v kategorii třináctiletého žactva na trati 1500 volný způsob, Alexandra Letalíková v kategorii mladšího dorostu na trati 1500 volný způsob a Adam Brettschneider v kategorii čtrnáctiletého žactva na trati 200 prsa.

Sbírku cenných kovů zkompletovalo 9 bronzových medailí, které vylovili tito plavci: 3x Martin Dolniak na tratích 200 a 400 volný způsob a 200 znak, Adam Brettschneider na trati 100 prsa, Lucie Toušková na trati 100 motýl, Adam Novák na trati 200 prsa, Filip Pajecki v kategorii dvanáctiletého žactva na trati 800 volný způsob a Adéla Wohlová v kategorii čtrnáctiletého žactva na trati 1500 volný způsob.

Štafeta děvčat ve složení Sabina Rousová, Kamila Javorková, Martina Kšonžeková a Lucie Toušková závěrem vybojovala bronzovou příčku na trati 4x50 polohový závod. Začátkem prosince proběhnou Mistrovství České republiky dvanáctiletých v Prostějově, třináctiletých v Mladé Boleslavi a do Nového Jičína se podívají čtrnáctiletí nejrychlejší plavci a plavkyně. Litvínovským želízkem v ohni je juniorská reprezentantka Kamila Javorková, která se představí v šesti startech v Novém Jičíně a bude obhajovat čtyři mistrovské tituly z letního Mistrovství České republiky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru