Litvínovský odchovanec a mistr světa Lukáš Kašpar se vrací domů
Zdroj: www.hcverva.cz
Sport

Litvínov - Verva se dohodla s brněnskou Kometou na uvolnění Lukáše Kašpara. Litvínovský odchovanec se tak vrací do svého mateřského klubu. Do Litvínova přichází na trvalý přestup. Mistr světa z roku 2010 se stává výraznou posilou litvínovského celku v probíhající sezóně.

Mistr světa a litvínovský odchovanec se vrací domů. Lukáš Kašpar působil v Litvínově naposledy v sezóně 2003/2004, poté zamířil do kanadské juniorky. Přes farmu v AHL se vypracoval až kanadsko-americké NHL, kde za San Jose nastoupil k 16 zápasům, ve kterých si připsal 2 góly a 2 asistence. Ze San Jose odešel do finské nejvyšší soutěže, kde nastupoval za Kärpät Oulu, se kterým vyhrál mistrovský titul.

Český reprezentant odehrál také 402 utkání v ruské KHL a patřil v ní k nejproduktivnějším českým hráčům. Připsal si 284 kanadských bodů za 108 gólů a 153 přihrávek. Litvínovský odchovanec je i úspěšný reprezentantem své země. Na MS U20 získal poslední bronz, jeho reprezentačním vrcholem byl titul mistra světa v roce 2010, kde se stal českým žolíkem v samostatných nájezdech. Na MS v roce 2012 ke zlaté medaili přidal ještě bronz. 

Na začátku letošní sezóny se upsal mistrovi posledních dvou let Kometě Brno. Letos v extralize nastoupil k 22 utkáním, ve kterých vstřelil 6 gólů a přidal 7 asistencí. Litvínov tak získal velkou posilu do probíhající sezóny. “Měli jsme o Lukáše velký zájem už před sezónou. Bohužel to nedopadlo, ale dnes se naskytla příležitost ho získat. Přichází k nám další z litvínovských odchovanců s obrovskými zkušenostmi z KHL, NHL i reprezentace. Věříme, že nám pomůže zlepšit produktivitu,” říká generální ředitel klubu Jiří Šlégr. 

Lukáš Kašpar by měl výrazně posílit litvínovskou produktivitu, která v posledních utkáních Vervu trápí. “Je to hráč s velkým citem především v přesilových hrách, které nám v letošní sezóně prozatím moc nejdou. Proto věříme, že svým příchodem a zkušenostmi nám pomůže přesilové hry zvednout,” uzavírá.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru