Mostečané mají řadu medailí: Úspěšné mistrovství světa pro tanečníky Kamily Hlaváčikové
Foto: Taneční studio Kamily Hlaváčikové
Sport

Most, Liberec - Od 18. do 24. listopadu se do libereckého Babylonu sjely tisíce tanečníků na největší taneční soutěž světa. Jubilejní desáté mistrovství světa si nenechala ujít ani Kamila Hlaváčiková s jejím týmem nadaných tanečníků, choreografů a trenérů a dočkala se velkých úspěchů. Letošní týden tance letos doplnila i oslava kulatého ročníku soutěže, na které nechyběla dobrá zábava, skvělý dort pro všechny a živě vystoupila polská zpěvačka Agata Koziol a imitátor zpěváka Michala Davida.

Kamila Hlaváčiková i přes řádné množství stresu a nedostatek spánku celý týden děti motivovala a neskrývala nadšení nejen z medailí, ale i z tanečních výkonů svých svěřenců. Nepochybně to ale stálo za to. V různých tanečních stylech a věkových kategoriích se dětem z TSKH Most podařilo nasbírat úžasných 28 medailí a řadu dalších úctyhodných umístění. Několik tanečních vystoupení si dokonce od publika vysloužilo nezapomenutelnou standing ovation.

Taneční týden úspěšně zahájila skupina nejmladších, s choreografií Cinderella si na svém prvním mistrovství vysloužila krásnou stříbrnou medaili. Naopak skupina nejstarší si také poprvé vyzkoušela novou disciplínu – v kategorii urban se jejich Policeman umístil na třetím místě. Také choreografie All The Ladies si z latino kategorie odvezla bronzovou medaili. Jedničkou na diplomu a titule mistrů světa se pyšní tanečnice a tanečník z choreografie Beauty And The Beast, stejně tak velká muzikálová choreografie Roxie. První místo se podařilo získat také oblíbené choreografii Night In The Museum. K narozeninovému přání se připojila i choreografie Birthday Party, která na bedně zaujala místo po levici vítězů. Divoká choreografie Great Gatsby na stupni vítězů zaujala druhou pozici a historická choreografie The Story of Ester, u které jen málokdo z přihlížejících dokázal udržet emoce, si zasloužila bronzovou medaili.

0112tskh2

Duo Terezka Vítová a Johanka Kolaříková za karibskou show Ariel obdržely stříbro a další dvě stříbrné a jednu zlatou pozici převzaly za jejich salsu, bachatu a merengue. Romantické duo Sebastiana Holoty a Natálie Masopustové Grease ocenila porota třetí medailovou pozicí a sám pak Sebastian získal dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili za minutové tance. Nikol Veselá se svou show Charlie Chaplin vyhrála třetí místo, show Sofinky Salama Jungle se porotě také líbilo, a proto si vezla domů stříbro. Anna Ptáčková si vybojovala bronzovou medaili za tanec rumba. Na stříbrnou pozici se dostala Nela Kolínková se show Avatar a přidala k tomu další tři stříbrné medaile a jednu třetí příčku za minutové tance. Další úspěšnou sólistkou se stala Mia Holčáková, která za contemporary show Marionette získala bronzovou medaili a ve svižném jivu se probojovala na první místo a stala se tak mistryní světa.

Viceprezident světové federace uměleckého tance WADF Stuart Saunders vyjádřil úctu a díky všem rodičům a prarodičům za jejich neustálou podporu svých dětí a sám prezident WADF Nils-Håkan Carlzon připojil poděkování všem trenérům, kteří se podílejí na rozvoji tohoto krásného sportu. „Úspěšně studio reprezentovali všechna sóla i dua, v obrovské konkurenci až šedesáti soutěžících se musela probojovat přes několik vyřazovacích kol až do finále,“ podotýká ředitelka a šéftrenérka Kamila Hlaváčiková. „Jsem pyšná na celý organizační tým TSKH, který děti na mistrovství světa připravoval, jmenovitě Martinu Smitkovou, Kateřinu Fiškovou, Terezu Smitkovou, Pavlínu Černou, Anetu Lejčkovou, Adélu Halváčikovou a Kateřinu Martinkovou. Poděkování patří také Šárce Noskové a Michalu Cieslovi za šílenou administrativu, bez které by se naše studio nemohlo MS zúčastnit. Určitě velké díky patří rodičům, sponzorům a partnerům TSKH.“

Michal Ciesla

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru