Vyznavači motorsportu si přijdou na své! Na autodromu se pojede rekordní počet závodních sérií
Foto: Autodrom Most
Sport

Most - Mostecký autodrom potěší v příštím roce fanoušky motoristického sportu nejen kvalitou, ale také počtem závodních sérií. Při třech stěžejních podnicích sezony 2019 se jich pojede hned 18, což je rekordní číslo v novodobé historii závodního okruhu.

„Nejvíce se nám zadařilo při přípravě červnové premiéry NASCAR, jedné z nejpopulárnějších a nejoblíbenějších sérií kategorie Stock Car, která se ve Spojených státech jezdí už od roku 1948. Vedle hlavní série NASCAR Whelen Euroseries diváci na severu Čech uvidí dalších sedm. Budou to zejména souboje historických speciálů, ať už formulových nebo cestovních vozů,“ upřesnil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Upozornil, že na všechny tři závodní víkendy si už zájemci mohou zakoupit vstupenky, a to na webu autodromu www.autodrom-most.cz v sekci VSTUPENKY.

1012autodrom 1

Závodní víkend The Most American Show NASCAR nabídne ve dnech 28. až 30. června kromě NASCAR Whelen Euroseries například i sérii FIA Lurani Trophy s vozy formule Junior, které vznikly v roce 1958 zásluhou italského hraběte Luraniho, blízkého přítele naší nejslavnější závodnice Elišky Junkové. Oblíbená mezi českými fanoušky je série HAIGO, v níž se po dráze prohánějí formulové i cestovní vozy bývalého Poháru míru a přátelství socialistických zemí, a to značky Easter, Mondial, Estonia, Škoda, VAZ Žiguli, Melkus či Trabant. Chybět ale nebude ani série AFR Pokal vozů F3, stejně jako NASCAR disponující současnými speciály. Historickou technikou pak zastupují ještě série Triumph & British GT Competition, DMV Formel V a Kampf der Zwerge.

1012autodrom 2

Po pěti závodních sériích pak nabídnou víkendy The Most Show featuring ADAC GT Masters ve dnech 17. až 19. května a každoročně nejnavštěvovanější evropský šampionát okruhových tahačů Czech Truck Prix ve dnech 30. srpna až 1. září. Na obou podnicích by diváci měli sledovat také bitvu jezdců v oblíbené domácí pohárové sérii Octavia Cup.

1012autodrom 3

ADAC GT Masters jsou závody upravených supersportovních vozů kategorie GT3, například Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R, Lamborghini Huracán GT3, Mercedes AMG GT3, Ferrari 488 GT3, Honda NSX GT3 nebo Porsche 911 GT3-R. Výkonnostní rozdíly mezi nimi vyrovnává systém Balance of Performance. Často se tak stává, že v rozdílu jedné vteřiny se pohybuje až 20 vozů, což zajišťuje velmi těsné souboje a vystupňuje jejich dramatičnost. Fanoušky však jistě uspokojí i doprovodné série, v tomto případě ADAC TCR Germany, Porsche, Carrera Cup a Spezial Tourenwagen Trophy.

1012autodrom 7

Czech Truck Prix míří do Mostu už po sedmadvacáté. Napínavé souboje truckerů, po nichž zůstávají na dráze části plastů a z vozů povlávají odtržené plechové díly, už tradičně doprovázejí série Renault Clio Cup Central Europe, KIA Platinum Cup s již zmíněná Octavia Cup. „V příštím roce se návštěvníci víkendu mohou těšit na bonus v podobě série Seyffarth Audi Sport R8 LMS Cup s nadupanými supersportovními speciály jedné z nejúspěšnějších značek v motorsportu,“ doplnil Krafek.

Po všechny tři závodní víkendy bude připraven i bohatý doprovodný program s řadou atrakcí pro každého, na své si tak přijdou návštěvníci autodromu obou pohlaví všech generací.

1012autodrom 8

6x foto: Autodrom Most

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru