Litvínovští plavci podali na zimním mistrovství skvělé výkony, Adam Novák přivezl bronz
Adam Novák na stupních vítězů (vpravo)
Sport

Plzeň - V uplynulém víkendu se v Plzni konalo zimní Mistrovství České republiky dorostu a dospělých v plavání. Plavecký klub Litvínov reprezentovali tři plavci a to Adam Novák a Alexandra Letalíková v kategorii mladšího dorostu (ročníky narození 2002 a 2003) a Kamila Javorková, ačkoliv teprve čtrnáctiletá, svými výkony rozhodně nepřehlédnutelná v kategorii OPEN.

Obrovského úspěchu dosáhl Adam Novák, který získal v kategorii mladšího dorostu bronzovou medaili na trati 100 m motýl. I v dalších závodech si vedl skvěle, 200 m polohový závod (6. místo), 200 m prsa (7. místo), 100 m prsa (9. místo).

Alexandra Letalíková se probojovala v kategorii mladšího dorostu dvakrát do semifinále a to na tratích 50 prsa, kde obsadila 6. místo a 100 m prsa s dohmatem na 9. místě.

Kamila Javorková se ve svých pouhých čtrnácti letech probojovala do finále OPEN na trati 200 m polohový závod a obsadila zde fantastické čtvrté místo, kdy jen o čtyři desetiny vteřiny zaostala za bronzovou medailí. Na tratích 100 m volný způsob a 100 m polohový závod se probojovala do semifinále. Po tak náročné sezóně, ověnčené jedenácti mistrovskými medailemi, z toho sedmi tituly mistryně České republiky, kterou má Kamila Javorková za sebou je to opravdu velký úspěch prosadit se i mezi ženskou českou plaveckou špičku a to se jí na trati 200 m polohový závod, což je trať pro tzv. „univerzály“, kterým bezesporu Javorková je, povedlo.

Mistrovství ČR dorostu a dospělých v Plzni bylo důstojnou tečkou za plaveckou sezónou roku 2018.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru