Útočník Jakub Černý končí v Litvínově, míří do Karlových Varů
Zdroj: www.hcverva.cz
Sport

Litvínov - Jakub Černý už v Litvínově pokračovat nebude. Po vzájemné dohodě mezi klubem a litvínovským útočníkem došlo k ukončení stávající smlouvy. Klub podstoupil práva na Jakuba Černého karlovarské Energii, kde litvínovský odchovanec bude nově působit.

Jakub Černý nastupoval za Litvínov už v žákovských letech. V dorostu zamířil do Českých Budějovic, ale o čtyři roky později se vrátil zpět do svého mateřského klubu. V černožlutých barvách nastoupil v sezóně 2006/2007 k prvnímu utkání v extralize. Za Litvínov odehrál jedenáct extraligových sezón s bilancí 167 bodů ve 487 zápasech za 87 gólů a 80 asistencí.

Litvínovský forvard nejvíce zářil po boku olympijského vítěze z Nagana Roberta Reichela, se kterým hrál v jedné formaci. Mimo litvínovský klub působil také ve finské Ligaa, kde hrál za TPS Turku. Dvě sezóny strávil v běloruském Yunost Minsk, ve kterém v první sezóně vyhrál kanadské bodování soutěže a ve druhé mistrovský titul. V sezóně 2016/2017 se vrátil zpět do Litvínova. Výborný bruslař ale v letošní sezóně odehrál jen osmnáct utkání. Několik zápasů vynechal kvůli zranění a po příchodu Lukáše Kašpara z důvodu zkvalitnění ofenzívy se v několika utkáních nevešel do sestavy.

„Kubu jsme před dvěma sezónami brali jako posilu do prvních dvou lajn. V letošní sezóně laboroval se zraněním. Po příchodu Kuby Petružálka, udržením Jury Mikúše a následném příchodu Lukáše Kašpara přišel o místo v prvních dvou formacích. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli Kubu pustit a dát mu šanci uplatnit se v jiném klubu. Děkujeme mu za jeho odvedené služby a přejeme mnoho úspěchů v další kariéře,“ říká generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru