Lyžařský závod Krušnohorská 30 byl zrušen, může za to sněhová kalamita
Foto ilustr.: archiv TJ lokomotiva Teplice
Sport

Moldava – Organizátoři tradičního lyžařského závodu Krušnohorská 30 ohlásili ve čtvrtek 10. ledna zrušení akce, která se měla konat o víkendu 12. a 13. ledna. „Bohužel, je to tak,“ potvrdila nám Silvie Polanská z Tělovýchovné jednoty Lokomotiva Teplice. „Byli jsme požádáni vedením obce Moldava a pracovníky Horského střediska Bouřňák o zrušení závodů z důvodu sněhové kalamity.“

Už ve středu 9. ledna ve 22 hodin vyhlásil starosta Moldavy Marcel Münzberger kalamitní stav. Tamní komunikace jsou neprůjezdné, v obci nastal dopravní kolaps a Moldava je téměř odříznutá od okolí. Neustále zde vydatně sněží a fouká silný vítr. Kalamitní stav byl vyhlášen až do odvolání.

„Pokud by se akce konala, sjelo by se do obce minimálně 250 automobilů, což v dané situaci není možné,“ komentovala rozhodnutí organizátorů Polanská. Dodala, že se do čtvrtečního večera na závody přihlásilo 150 běžců. Další, zejména závodníci z německé strany, se obvykle přihlašují až na samém startu.

V sobotu 12. ledna se měl uskutečnit už 19. ročník Malé Krušnohorské 30, který měří 15 kilometrů a běží se volným stylem. V neděli měl pak odstartovat hlavní závod, 59. ročník Mezinárodní Krušnohorské 30.

„Je nám to velmi líto a doufejme, že se nám podaří závod realizovat v co nejbližším náhradním termínu. Třeba už příští víkend, pokud nám bude počasí přát,“ dodala Polanská. Podle ní jsou závody po všech stránkách připraveny a organizátoři nemají problém je okamžitě spustit.

Kromě příjezdových komunikací je v oblasti Moldavy neprůjezdná také železnice a směrem k nádraží se vytvořily duny vysoké až dva metry. Krizový výbor obce má pohotovost. Problémy jsou s telefonním spojením a obec o situaci informuje občany alespoň prostřednictvím webu a stránek informačního centra.

Stále také trvá zákaz jízdy autem z Mikulova na Nové Město, na Moldavu po komunikaci k hraničnímu přechodu s Neurehefeldem. Řidiči by do této oblasti neměli vůbec jezdit. Minimálně do doby, než bude obnovena dostupnost do obcí, upravená parkoviště a odvolán kalamitní stav. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru