Mostečan s přezdívkou Predátor bojuje v kleci, teď ho čeká nejtěžší zápas kariéry o titul
Patrik Dufek alias Predátor Patrício.
Sport

Most – Patrik Dufek z Mostu, kterého třeba na facebooku najdete jako Predátora Patrícia, se připravuje na nejtěžší zápas své kariéry bojovníka MMA.

Patrik poslední čas trávil ve Velké Británii, kde bude mít 9. března zápas o titul Šampiona těžké váhy severní Anglie. Bojoval ale nejen se soupeři, ale také se zraněním, které se mu stalo na kempu v Holandsku. Protože se nyní na čas vrátil do Mostu, zpovídali jsme jej.

Jaká byla vaše příprava v posledních měsících?

Příprava byla složitá kvůli stěhování do Velké Británie a zabydlení se v novém týmu Itaipava Brazilian Jiu-Jitsu Newcastle. A také komplikovaná kvůli zranění šlachy v noze, které se mi stalo na dvouměsíčním tréninkovém kempu v Holandsku, kde jsem trénoval na plno dva až třikrát za den.

Jste po zranění již plně v pořádku?

Prvních pár měsíců po zranění jsem nebyl v pořádku, protože jsem nemohl trénovat, nemohl jsem dělat to, co mě baví. A to vám spadne sebevědomí i psychická odolnost a tím zároveň přiberete i na váze. Teď jsem plně v pořádku po rekonvalescenci a připraven jít si pro titul severní Anglie.

2601mmapatrikd2

Čeká vás zatím nejtěžší zápas kariéry, co obnáší trénink na takovou událost?

Ano je to zatím můj nejtěžší a nejlepší zápas v mé sportovní kariéře. Obětoval jsem tomu vše, co jsem měl. Přípravu jsem začal před pár měsíci na MMA kempu, který pořádal můj kamarád zápasník a policajt Tomáš Peleška a jeho Police MMA Gym Praha. Jsou tam skvělý kluci, cítím se tam dobře a rád se tam vracím, když jsem v Česku. Ted trénuji v Anglii v ITAIPAVA BJJ dvakrát i třikrát za den, kdy trénink mám rozdělen na boj v postoji, boj v úchopu a boj na zemi. Každý den trénuji něco jiného a koncem náročného týdne v pátek nebo sobotu si to vše s ostatníma fighterama vyzkoušíme na ostro proti sobě ve sparringách. V neděli regeneruji a relaxuji v bazénu, v sauně a vířivce. Kondiční příprava je součástí během týdne, do toho jsem po zranění v dietě, takže veškeré jídlo jde mimo mě. Musel jsem shodit 20kg, které už mám skoro dole, zbývá už jen pár kilo.. Příprava neobnáší jen trénink a dietu, musíte se cítit dobře ve všech směrech jako člověk, zbavit se negativity a lidí, kteří vám házejí klacky pod nohy. Například teď už mé bývalé přítelkyně (smích).

V Mostě pomáháte se založením jednoho nového sportovního střediska: Pro koho bude určené, kde ho najdeme a kdy bude otevřené?

Ano pomáhám. Byl to náš společný nápad s mým dobrým kamarádem Romanem Štěrbou, a tak to dáváme dohromady. Vznikl Athéna Gym s úplně novým vybavením. Není to nic komerčního, děláme to pro lidi a protože nás to baví. Athéna je určená pro všechny věkové kategorie od dětí až po dospělé, co mají rádi bojové sporty nebo se chtějí jen udržovat nebo zlepšit kondici. Najdeme ho v ulici Česka 842/12 v budově kasína. Oficiální otevření bude na jaře tohoto roku, přesné datum bude zveřejněno na mém facebookovém profilu Predátor Patrício.

Na závěr by jsem chtěl poděkovat trenérovi Peteru Irvingovi z týmu Itaipava BJJ a Octagonshopu, který mě podporuje a obléká na tréninky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru