Čtrnáctiletý lyžařský talent z Lomu Marek Müller úspěšně zahájil novou sezónu
Marek Müller
Sport

Lom - Čtrnáctiletý český žákovský reprezentant v alpském lyžování Marek Müller, který se svými rodiči žije v Lomu u Mostu, zahájil letošní sezonu více než úspěšně. Marek soutěží v kategorii U16, která zahrnuje starší žáky narozené v roce 2003 a 2004. Premiérový - a to hned dvojnásobný – triumf Marek zaznamenal o prvním únorovém víkendu.

Zazářil na Českém poháru Nokian Tyres, RKZ 2 - Albrechtice v Jizerských horách. Ve slalomu deklasoval soupeře o třídu, druhého v pořadí porazil o 3,85 vteřiny. Další zlato přidal ve vyřazovacím slalomu a vydařený víkend potrhl 5. místem v obřím slalomu.

„Bylo to hodně těžké, sníh byl mokrý a měkký, brzy se vytvořila koryta a plno kluků vypadlo. Po prvním kole jsem měl velký náskok, o to větší tlak jsem cítil, abych to ve druhém úspěšně zvládl,“ okomentoval Marek své drtivé vítězství ve slalomu.

Na mistroství ČR ve Špindlerově Mlýně v polovině ledna Marek obsadil třetí místo ve vyřazovacím slalomu, mezi lyžaři ročníku 2004 přitom nenašel konkurenci. Jen o dvě setiny vteřiny unikl Markovi bronz v závodě ve slalomu na Skiinterkriteriu, které se jelo v Říčkách v Orlických horách ve dnech 24. až 26. ledna. Přesto dostál své reprezentační role, když se stal nejlépe umístěným Čechem. Už 57. ročník tradičního závodu se letos zúčastnili žáci z více než 15 zemí.

Skvělého výsledku pak dosáhla česká žákovská reprezentace 23. ledna v prestižním závodě smíšených šestičlenných družstev kategorie U16 Hahnenkamm Junior Race v rakouském Kitzbühelu, když vybojovala čtvrté místo. Závodu se zúčastnilo celkem devět týmů ze sedmi států, a to Rakouska, Lichtenštejnska, Německa, Švýcarska, Itálie, Slovinska a České republiky. „Dobré umístění v silné konkurenci alpských zemí jsme získali díky minimálnímu počtu nedokončených jízd, byla to pouze jedna z celkem dvanácti,“ zhodnotil výkon svých svěřenců reprezentační trenér Petr Záhrobský.

Marek Müller byl platným členem svého družstva. V součtu časů slalomu a obřího slalomu zaostal za vítězem jen o dvě vteřiny, dosaženým časem tak byl po Štěpánu Kroupovi nejúspěšnějším z týmu. Spolu s kolegyní Barborou Peroutkovou přitom patřili k nejmladším závodníkům ve startovním poli.

Závody se jely na sjezdovce Ganslernhang, která hostí slalom Světového poháru a už na něj byla připravena. Organizátoři ji preparovali vodou, byla tedy pokryta ledovou krustou. Den před závodem měli čeští žákovští reprezentanti možnost sledovat trénink nejslavnějšího sjezdu mužů. „Byl to jedinečný zážitek. Atmosféra je nepopsatelná. Jen na trénink se přišlo a přijelo podívat na 25 000 fanoušků,“ podělil se o své dojmy Marek Müller. Marka je možné sledovat na https://www.facebook.com/malgoteam.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru