Krušnohorský pohár zahájí letošní sezonu na okruhu v Sosnové. Start závodů však předešla smutná zpráva
Startuje další ročník Krušnohorského poháru. Ilustrační foto
Sport

Ústecký kraj - V sobotu 6. dubna odstartuje první závod letošní závodní sezony mezinárodních automobilových závodů do vrchu, Krušnohorský pohár. Pojede se na zejména pro diváky atraktivní trati autodromu v Sosnové. Atraktivní bude pro ně jistě i vstup zdarma.

Pojedou se dvě závodní kola na jednotném asfaltovém povrchu širokém 4,5 metru na okruhu dlouhém 1875 metrů. I v letošním roce je zajištěna maximální bezpečnost nejen jezdců, ale i diváků. Do závodu je již přihlášeno více než 100 aut, jezdci přijedou z různých koutů Česka a také ze sousedního Německa. Za volantem spatříme nejen muže, ale i ženy. Diváky i jezdce čeká zajímavý adrenalinový zážitek, budou se moci podívat do depa a třeba si vyhotovit s jezdci nějaké foto. Nachystáno bude i občerstvení.

Smutná zpráva – odešel zakladatel závodů Ludvík Andrle

0404kp3la

Letošní závodní sezóna Krušnohorského poháru však začala smutnou zprávou. Dne 31. března navždy odešel zakladatel těchto závodů Ludvík Andrle. Byl to dlouholetý závodník, jezdil rallye cross, na závodních okruzích i závody do vrchu. Na popud dalších jezdců se rozhodl založit nové závody do vrchu. První závod se jel pod názvem Carbonia v roce 2006 o tři roky později se závody do vrchu přejmenovaly na Krušnohorský pohár. V roce 2011 převzal pomyslné otěže vedení závodu jeho syn Vladimír Krejčí.

Poctu tomuto skvělému chlapovi, jemuž srdce tepalo v závodním rytmu, vzdají ti, jenž ho měli rádi, spanilou jízdou. Pojede se na jeho domovské trati z Oseka na Dlouhou louku v neděli 14. dubna. Sraz bude ve 13.30 hodin a třicetikilometrovou rychlostí vyrazí účastníci v civilních i závodních autech ve 14 hodin. V cíli se bude na Ludvíka vzpomínat.

Novinky letošních závodů

Novinkou letošní závodů do vrchu bude nová trať. V září se jezdci i diváci můžou těšit na pěknou trať v Plané v Karlovarském kraji ve spolupráci s Pivovarem Chodová. Bílinské závodní trati kde se pojede v květnu, udělilo záštitu město Bílina.

Program prvního závodu:

Pátek 5. dubna

13.00 hod-otevření depa závodních strojů
16.00. hod- administrativní a technická přejímka

Sobota 6. dubna

6.35 hod- administrativní a technická přejímka
8.30 hod- ukončení přejímek
8.40 hod-rozprava s jezdci v depu
9.00 hod- neměřený trénink
10.00 hod- měřený trénink
11.00 hod- první měřená ostrá jízda
12.30 hod- druhá ostrá měřená jízda
14.00 hod- Třetí ostrá měřená jízda

Odpolední závod

15.00 hod- první měřená ostrá jízda
16.00 hod- druhá ostrá měřená jízda
17:15 hod- dekorování vítězů .

Pořádáním závodu je pověřen Automotosport Osek z.s, ředitelem závodu je Vladimír Krejčí bezpečnost zajišťují Rescue team Liberec, lékař nemocnice Ústí nad Labem. Odtahové služby Auto Stumi-Petr Štumr, mluvčím v německém jazyce Liza Schape.

Další informace najdete na webových stránkách zde: http://www.automotosportosek.cz/ nebo na Facebooku zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru