OBRAZEM: Takhle to jde fotbalistkám! Sdružený tým žen Baníku Souš a SK Ervěnice-Jirkov je po základní části soutěže v čele
FK Baník Souš/SK Ervěnice-Jirkov – ČFK Brňany 7:0 (5:0)
Sport

Most - Společný tým Baníku Souš a SK Ervěnice-Jirkov odehrál i své třetí jarní mistrovské utkání vítězně. Tímto kolem byla uzavřena základní část, po které byla tabulka rozdělena na dvě poloviny – týmy z horní poloviny budou bojovat o skupinové vítězství a případný postup do ČFL a týmy, které obsadily spodní část tabulky, tak budou bojovat o konečné umístění. Tým FK Baník Souš/SK Ervěnice-Jirkov porazil ČFK Brňany 7:0 (5:0).

Ženy domácího sdruženého týmu nechtěly připustit drama jako v předchozím utkání v Postoloprtech, kde zvítězily po bojovném utkání 2:1 (1:0) brankami Novotné a Tóthové. Od úvodního hvizdu sudího si hráčky Souše/Ervěnic vytvořily územní převahu. Již z prví větší šance vstřelily úvodní branku utkání, kdy ve 3. minutě nezaváhala Šimonková – 1:0. V rozmezí 8 minut mezi 14. a 22. minut vstřelila svůj čistý hattrick Lukešová. Za zmínku stojí především třetí branka, kdy si přehodila míč přes hlavu a o otočky a voleje uklidila míč „do šibenice“. V první půli vsítila branku ještě domácí Novotná v 35. minutě po průniku z levé strany hřiště – 5:0.

Druhá půle se hrála již v poklidném tempu, kdy již nebylo k vidění tolik příležitostí jako v poločase prvním. Soupeřky zaslouží pochvalu, kdy i přes to, že již nebylo pochyb o vítězi zápasu, tak se snažily vstřelit čestnou branku. Domácí tým vstřelil ještě dvě branky, kdy se mezi střelkyně zapsala i matadorka Dojáčková (v 78. min.) a zkušená Polívková, kdy „mazácky“ technickou střelou v 88. minutě uzavřela skóre utkání v poměru 7:0.

Fotogalerie

Trenéři domácího týmu hodnotili utkání: Byli jsme spokojení, že jsme již v první půli rozhodli zápas v náš prospěch a využili většinu brankových příležitostí oproti zápasu v Postoloprtech, kdy ve druhém poločasu jsme měli nemalou řadu brejků a naše hráčky postupovaly dokonce 4x sami na branku, ale vyložené šance neproměnily. Přestože se v tomto utkání toliko nehrálo „na krev“ jako v Postoloprtech, tak si 3 hráčky odnesly svalová zranění. Budeme doufat, že se do dalšího utkání zotaví, protože nás bude čekat 6 náročných zápasů (systémem doma – venku) v rámci nadstavby soutěže, kdy se utkají nejlepší týmy z první čtveřice.

Souhrn

Branky Souše/Ervěnic: Lukešová 3, Šimonková, Novotná, Dojáčková a Polívková; ŽK 0:1, bez ČK; 50 diváků.

Sestava Souše/Ervěnic: Flachsová – Hejduková, Mašlová, Králová (K), Novotná, Šimonková, Svobodníková, Lukešová, Tóthová, Polívková, Šumová, Bečáková a Dojáčková.

Vedoucí: Hausdorfová Anna; Trenéři: Giampaoli Karel, Chlad Ondřej a Dojáčková Petra.

Ženy Souše/Ervěnic-Jirkova čekají další dvě mistrovská utkání na domácí půdě v Souši – nejbližší se hraje v neděli 21. 4. 2019 od 13,00 hodin. Soupeřem bude vítěz minulého ročníku z Pavlíkova.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru