Pomůže trenér Šlégr Litvínovu k lepším výsledkům?
Jiří Šlégr. Foto: e-deniky.cz
Sport

Litvínov - Chtělo by se sarkasticky říci, že ano, protože o mnoho horší než letošní jedenácté místo to v nové sezóně už být nemůže. Tedy pokud nemá žlutočerný klub hrát opět o záchranu, tak jako už dvakrát v posledních čtyřech letech. Hned druhým dechem je ale nutno dodat, že velkou invencí rozhodnutí, že klubový předseda představenstva zůstane dál i na střídačce extraligového týmu, nezavání.

Jiří Šlégr se objevil u mužstva jako hlavní kouč čtyři kola před koncem základní části 2018/2019. Ve chvíli, kdy již postup i do předkola play off klubu protékal mezi prsty. Dal se ještě zachránit, ale nepovedlo se. Olympijský vítěz u kormidla nahradil po 48. kole Milana Razýma, kterého do klubu loni na jaře sám přivedl. Pozdní, byť razantní změna nezabrala, sezóna zachráněna nebyla.

„Absolvoval jsem několik jednání. S žádným z trenérů se nám však nepodařilo najít společnou cestu při realizaci naší sportovní koncepce, respektive vize klubu,“ uvedl Šlégr nyní. O nepříliš viditelné koncepci či dokonce vizi jsme již jednou psali, na tomto místě je ale otázkou spíše to, na čí straně byla chyba. (Žádné jméno zveřejněno nebylo, takže ani žádný názor některé z druhých stran neznáme).

„Nezastírám, že s některými z nich jsme byli i zcela mimo realitu ekonomickou,“ dodává Šlégr. Zdá se to být trochu v rozporu s loni oznámeným navýšením ročního rozpočtu na částku okolo sta milionů korun. Nebo už se trenéři drží hlavně hesla: když už do Litvínova, tak ať to stojí za to? Tady by se ale na investici šetřit nemělo, nikdo jiný než hlavní lodivod nemá větší vliv na výsledky.



Úspěch v dalším roce se tak bude odvíjet hlavně od toho, jak Jiří Šlégr spolu se sportovním manažerem Josefem Beránkem mladším sestaví mužstvo. To se bude veřejnost dozvídat průběžně, začne pravděpodobně již brzy. Nové kontrakty (jsou-li) se obvykle zveřejňují hned 1. května, neb staré končí obvykle k 30. dubnu.

Fanoušci volali po větších změnách, než je doplnění staré dvojice trenérů Šlégr (* 1971) – Skuhrovec (* 1974) o dalšího litvínovského odchovance Jindřicha Kotrlu (* 1975), úspěšného u mládeže.

Někdo zkušenější a úspěšnější by se hodil. Ale kdo, když přespolní trenéři v Litvínově často pohořeli a klub si ze svých zdrojů momentálně nikoho vybrat nedokázal (Kýhos, Rosol, Jeřábek, Hübl)? Nebo spíš platí – nikoho nového vychovat nedokázal?

Jak to bude fungovat, začneme možná tušit už v květnu, víc ale asi až na podzim. Do té doby se musí fandové opřít hlavně o víru, že je to sport a v něm že je každá sezóna jiná (po neúspěšné by měla být!)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru