MS v hokeji: Cíl splněn v předstihu. Teď generálka a pak první rozhodná bitva!
Ilustrační foto: CC0
Sport

Bratislava - Nebýt zaváhání s Rusy – víc výkonnostního než výsledkového – prolétl by český tým základní skupinou šampionátu v jejím dosavadním průběhu jako uragán.

Nasadil do hry všechny tři brankáře, postupně Bartošáka, Hrubce a Francouze. Žádný nezklamal. Umně poskládal obranné dvojice i útočné trojky. Michael Frolík je třetí v kanadském bodování mistrovství (6+6), místo hned za ním patří režisérovi gólových akcí Jakubu Voráčkovi (2+10). Zdá se, že vyšel i trochu riskantní a nečekaný tah s dodatečným povoláním nejstaršího hráče týmu Milana Gulaše do „plzeňské“ formace s Kovářem a Kubalíkem. V průběhu dlouhého turnaje čerstvá krev obvykle neškodí.

V úterý po poledni si Říhovi svěřenci střihnou duel se Švýcary coby generálku na play off. Ideální stav. Po dvou jasných výhrách nad Italy a Rakušany shodně 8:0 může tým včas přepnout na vyšší level a naladit se na bitvu bitev.

Švýcaři nejprve využili příznivého losu, vyhráli všechno a zajistili si postup. Až poté podlehli po boji Švédům a Rusům. Pro oba celky to bude užitečný test.

Čtvrtfinále je na mistrovství dělítkem mezi úspěchem a neúspěchem. Jak ale ukazují i dřívější české zkušenosti, nemusí být rozhodující. I když se zvládne, výhra ještě medaili nezaručuje. Proto je v titulku slovo první. Znamená víru, že ona bitva nebude jediná.

Jakýkoli kov v konkurenci silných týmů Švédska (obhájce titulu), Ruska, Kanady, USA, Finska, ale i Švýcarska by byl cenným úspěchem.

Těžká volba a tak jako tak riziko, protože nikdy dopředu nevíte, kdo jaký bude mít zrovna den – to je trenérský rébus v podobě volby gólmana. Pro zítřek a hlavně pro čtvrtek. Nejčerstvější zkušenosti se zámořským hokejem má Francouz, s evropským Bartošák a Hrubec. I k tomu se může přihlížet podle soupeře.

Každopádně úterkem se všechno maže a začíná nový turnaj. Už jen pro vyvolené a už bez možnosti opravy.

Co popřát? Štěstí. V určení sestavy i v zápase. Nebude-li přát aspoň v základní podobě, nedá se vyhrát.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru