MS v hokeji: S kým v brance ve čtvrtfinále? Koukat můžete i na náměstí
Takto se fandí v Horním Jiřetíně. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Bratislava - Šest tříbodových výher ze sedmi zápasů posunulo český tým do boje o medaile. Ta poslední přišla v úterý odpoledne ve vypjatém duelu se Švýcarskem (5:4). Našim pomohlo, že soupeř po vyrovnání na 4:4 ve snaze dosáhnout potřebné tříbodové výhry odvolal gólmana. Riskoval a jak to bývá, inkasoval do prázdné klece.

Do střelecké listiny se z českých útočníků nezapsali už jen tři, bratři Zohornové a Palát. V obraně jsou občas okénka, ale složení dvojic rovněž slušně vykrystalizovalo. Na čele s Hronkem, s bilancí 3+7 jedním z nejlepších na šampionátu.
Kardinální otázka teď tedy zní: koho do branky ve čtvrtečním čtvrtfinále?

Hrubec odchytal slušně zápas s Norskem (7:2), přesto je nyní evidentně trojkou. Takže (řazeno abecedně): vítkovický (teď už třinecký) Patrik Bartošák, či coloradský Pavel Francouz? Evropa versus Severní Amerika? I to může hrát roli vzhledem k soupeři, stejně jako případně zdravotní stav – o nějaké té drobnosti vůbec nemusíme vědět.


Sledujte přímý přenos hokejového čtvrtfinále již tento čtvrtek na velkoplošné obrazovce

  • Město Most rozhodlo o vysílání čtvrtfinálového zápasu na velkoplošné obrazovce. Přímý přenos čtvrtfinálového zápasu uvidí fanoušci českého hokeje na velkoplošné obrazovce na 1. náměstí. Zápas proběhne již tento čtvrtek 23. května. Hodina vysílání bude upřesněna. Můžete být u toho, tak neváhejte a přijďte opět fandit na 1. náměstí. Zajištěn bude i prodej občerstvení. Těšíme se na vás!

Francouz si o nominaci řekl dvěma čistými konty. V pro něj obtížných zápasech, byť proti slabším soupeřům. O to měl roli proti Italům a Rakušanům těžší – dlouho nic a pak najednou gólová šance. Defenzíva před ním nebyla tak pozorná a možností i přes jednoznačný průběh zápasů a shodné výsledky 8:0 bylo před ním až dost.

Čtvrtfinále bude jiné. I v tom, že se v něm každá nedisciplinovanost může fatálně vymstít. Buď jak buď, nic to nemění na tom, že Francouz pokaždé obstál.

Bartošák se výborně předvedl proti silným Švédům (5:2) i Rusům (bez ohledu na to, že se s Rusy 0:3 prohrálo) a zvládl i duel s papírově o něco slabšími Lotyši (6:3). A v neposlední řadě pro něj mluví i úterní zvládnutá generálka se Švýcary. Jeho zásluhy na dosud úspěšném účinkování týmu jsou nepochybně větší. Trenér Miloš Říha po posledním utkání pro ČT uvedl, že cenu pro nejlepšího hráče týmu měl místo Voráčka dostat Bartošák. Napovídá to něco?

Procenty vyjádřeno, vidíme to nyní: 50 Bartošák, 40 Francouz, 10 Hrubec. Jakou roli však může hrát výborná znalost Pavla Francouze trenérem brankářů Zdeňkem Orctem? Po výhře se strážce prostoru mezi třemi tyčemi obvykle nemění, třeba však bude chtít český tým soupeře zaskočit.

Kdo bude chytat, se před zápasem řeší a spekuluje vždycky. Přejme trenérům, aby se to hlavně neřešilo po zápase. Stejně důležité v něm budou i další aspekty: kdo vstřelí první gól, jak se utkání povede rozhodčím, na jakou míru obětavosti se mužstvo dokáže dostat, komu bude víc přát štěstí...

Tak ať přeje našim!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru