Na autodromu znovu poběží amatérští závodníci. Chystá se 34. ročník Olympijského běhu
Foto: Autodrom Most
Sport

Most - Na mosteckém autodromu si dají sraz 19. června účastníci amatérského závodu T-Mobile Olympijský běh. Velký okruh jej hostí už počtyřiatřicáté, běžci si mohou i letos vybrat ze dvou tratí. Delší měří 8,4 kilometru (dva okruhy), kratší 4,2 kilometru (jeden okruh). Ročník 2018 ozdobila účast 308 mužů a žen.

„Rádi bychom, aby účast byla opět hojná. Pokud padne rekord z předloňského roku, kdy se na obě trasy vydalo 322 závodníků, potěší nás to,“ uvedla ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Zájemci se mohou registrovat ZDE, a to do 12. června. Na místě už se nelze do závodu přihlásit. Nyní pořadatelé evidují 140 závodníků. Výdej startovních čísel se uskuteční jako tradičně v recepci budovy polygonu mezi 16:00 a 17:45 hodin, parkování v areálu je zdarma. Na velký závodní okruh se běžci přesunou podchodem pod dráhou. Na trať vyrazí v 18:15 hodin. Organizátorem mosteckého běhu je město Most, kontaktní osobou Mgr. Michal Vavroch, tel.: 602 232 994, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

2405olympbeh 2

Foto: Autodrom Most

T-Mobile Olympijský běh je největší běžeckou akcí v České republice, v jediný okamžik vyběhne na různých místech v celkem 81 městech na tratě 75 tisíc lidí. Ambasadory letošní akce jsou úspěšná reprezentantka v biatlonu Markéta Davidová a olympijský medailista ve vodním slalomu Jiří Prskavec. Více informací o T-Mobil Olympijském běhu ZDE.

V areálu mosteckého autodromu se běhá už od roku 1985, o dva roky později se zdejší závod přihlásil k mezinárodní akci Olympijský běh. V Československu měl právě v tom roce premiéru v Praze na Strahově.

Běžci si dají další sraz na autodromu začátkem listopadu. Čeká je třetí ročník amatérského vytrvaleckého závodu The Most HALFMARATHON #3. Více informací zájemci najdou ZDE.

2405olympbeh 3

Foto: Autodrom Most

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru