Verva získala posilu do obranných řad! Litvínov posílil David Štich
Vedení klubu se dohodlo s řízným obráncem Davidem Štichem na dvouleté smlouvě. Foto: HC VERVA Litvínov
Sport

Litvínov - Litvínov po Jiřím Říhovi ulovil další posilu do obranných řad. Vedení klubu se dohodlo s řízným obráncem Davidem Štichem na dvouleté smlouvě. Verva tak získala třetí posilu do nové sezóny. Urostlý obránce se k týmu připojí začátkem týdne.

Litvínov získal zajímavou posilu do obrany. Vedení klubu se podařilo přivést třicetiletého obránce Davida Šticha, který v loňské sezóně oblékal dres Chomutova. Plzeňský rodák byl pravidelným mládežnickým reprezentantem. S týmem do osmnácti let na mistrovství světa vybojoval bronzovou medaili a byl i kapitánem českého výběru do dvaceti let na MS v roce 2008/2009.

Vysoký obránce vyniká především svou důraznou hrou, se svými 189 centimetry a 106 kilogramy si od něj trenéři slibují především důraz před vlastní brankou. „Potřebovali jsme do zadních řad někoho, kdo to tam bude trochu brousit. Podívali jsme se na trh a vyšel nám nejlépe David Štich z Chomutova, který tam rozvázal smlouvu. Jsme rádi, že jsme takového silného a obětavého obránce do obrany získali. Potřebujeme hráče, který do toho umí vlétnout a je tam cítit,“ říká generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

David Štich svou kariéru odstartoval v Plzni, ale v juniorských letech se vydal do zámoří, kde nastupoval v kanadské QMJHL. Připsal si i šest startů ve farmářské AHL. Po návratu do Česka oblékal extraligový dres Liberce, Slavie, Vítkovic, Mladé Boleslavi a Chomutova. V nové sezóně se představí v litvínovských barvách.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru