Verva vítá dvě posily z KHL! Litvínov se dohodl s obránci Kubátem a Jánošíkem
Foto: HC VERVA Litvínov
Sport

Litvínov - Litvínovská obrana doznala jasných rozměrů. Vedení klubu se podařilo dohodnout na úpravě smlouvy s Karlem Kubátem, který tak zůstává na severu Čech. Sportovní úsek navíc ulovil dalšího obránce. Vervu posílí slovenský obránce Adam Jánošík, který působil v loňské sezóně v KHL.

Litvínovští fanoušci už nemusí smutnit. Litvínov se dohodl na úpravě smlouvy s ofenzivním obráncem Karlem Kubátem, který se tak po jedné sezóně v KHL vrací zpátky do Litvínova. Jednatřicetiletý obránce s Litvínovem spojil téměř celou svojí kariéru, v extralize si odskočil pouze na jednu sezónu do pražské Sparty. „S Karlem jsme vedli dvouměsíční vyjednávání k jeho stávající smlouvě. Měli jsme s ním platnou smlouvu s klauzulí, že může odejít do KHL. Nakonec jsme se dohodli, že tuto klauzuli Karlovi ze smlouvy vyjmeme a smlouvu upravíme. Délka smlouvy zůstala stejná na jeden rok s roční opcí,“ vysvětluje generální ředitel klubu Jiří Šlégr. V loňské sezóně se vydal zkusit štěstí v prvním zahraničním angažmá do ruské KHL. V dresu Vladivostoku odehrál 47 zápasů, ve kterých si připsal slušných čtrnáct bodů za čtyři góly a deset asistencí. V nové sezóně tak opět oblékne černo-žlutý dres. „Karel je obránce s ofenzivními předpoklady, které umí využít především v přesilové hře, která nám v loňské sezóně po jeho odchodu dělala velké problémy,“ dodává Šlégr.

Karel Kubát není jedinou posilou, která v loňské sezóně působila v KHL. Verva se dohodla se slovenským obráncem Adamem Jánošíkem, který minulou sezónu nastupoval za bratislavský Slovan. Šestadvacetiletý reprezentant v extralize odehrál 202 utkání a připsal si v nich 44 bodů. V české nejvyšší soutěži působil v dresu Liberce a Chomutova. Litvínov tak bude jeho třetí extraligové angažmá. Komplexní obránce má zkušenosti i z kanadské juniorky QMJHL a z národního týmu Slovenska, kde byl pravidelným mládežnickým reprezentantem, startoval i na třech seniorských šampionátech. Svůj největších úspěch zaznamenal v dresu Košic, se kterými vyhrál slovenskou extraligu. „Adam Jánošík je všestranný obránce, který má velmi dobré bruslení a cit pro hru, jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Je ve věku, kdy obránci přicházejí na vrchol své kariéry, obránce tohoto typu jsme hledali, což nám zapadá do koncepce našeho klubu. Podepsali jsme s ním roční smlouvu s roční opcí,“ říká na závěr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru