České biatlonistky trénují v Krušných horách. Místo sněhu je čekalo třicet stupňů
Česká dívčí juniorská reprezentace v biatlonu. Foto: Hotel Pomezí Cínovec
Sport

Cínovec - Nebe bez mráčku, teploměr hlásí 30 stupňů. Ukázkově letní počasí panovalo koncem července na Cínovci, a přesto se toto období neslo ve znamení zimních sportů. Sešla se zde totiž česká juniorská biatlonová reprezentace dívek a dorostenci v běhu na lyžích spolu s přední běžkyní, Petrou Novákovou. Pod vedením zkušených trenérů Aleše Lejska či Miroslava Petráska probíhala aktivní příprava na nadcházející zimní sezónu.

Sami trenéři připisují shodu termínů letního soustředění obou družstev náhodě. Jisté je však to, že jak dorostenci běžkaři, tak juniorská reprezentace dívek v biatlonu, našli ideální podmínky pro trénink v biatlonovém areálu nedaleko Altenbergu. Zázemí vrcholovým sportovcům nabídl Hotel Pomezí na Cínovci, kde sportovci využívali masérskou místnost, saunu a v hotelu byl pro ně připraven také speciální jídelníček.

Aktivně nabitý tréninkový program si sportovci s radostí osladili domácími jahodovými knedlíky, které jsou vyhlášenou specialitou i mezi místními hosty. Svěřenci trenéra Miroslava Petráska z LK Slovan Karlovy Vary tak získali skvělý základ pro jejich cestu na domovskou půdu. Čekal je cyklistický návrat domů do Karlových Varů, do kterých je to přes 100 kilometrů.

„Těší nás, že Hotel Pomezí nabídl české reprezentaci ideální zázemí a podpořil tak běžkařskou a biatlonovou juniorskou elitu v nejlepších sportovních výkonech,“ říká Johana Kydlíčková, tisková mluvčí Hotelu Pomezí a dodává, že vzhledem ke spokojenosti sportovců se s nimi na Cínovci jistě nevidíme naposledy.

0508biatlon2

Trénink v biatlonovém centru u Altenbergu. Foto: Hotel Pomezí Cínovec

0508biatlon3

Běžkyně na lyžích Petra Nováková. Foto: Hotel Pomezí Cínovec

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru