Černí andělé hostí o víkendu Turnaj Českého porcelánu Dubí
Ilustrační foto
Sport

Most - Od pátku 9. do neděle 11. srpna se v mostecké sportovní hale koná tradiční mezinárodní Turnaj Českého porcelánu Dubí v házené žen. V něm se kromě domácích Černých andělů představí i tři týmy z ženské evropské házenkářské špičky - německý Thüringer HC, běloruský BNTU-BelAZ Minsk Reg a rumunská Magura Cisnadie.

Thüringer HC do Mostu už několik let jezdí na letní soustředění a s Černými anděly odehrál už dvě přípravná utkání o uplynulém víkendu. Thüringer HC je několikanásobný mistr, aktuálně vicemistr nejvyšší německé ženské házenkářské soutěže, pravidelný účastník Ligy mistrů nebo poháru EHF. V jeho sestavě hraje nejúspěšnější česká házenkářka současnosti Iveta Luzumová, držitelka ocenění pro nejlepší hráčku Bundesligy, stejně jako českého titulu Házenkářka roku 2018.

BNTU-BelAZ Minsk Reg je několikanásobným mistrem Běloruska, rovněž tradiční účastník Poháru EHF. Mostecké hráčky se s tímto družstvem často potkávají v přípravných zápasech, turnajích i v rámci Evropských pohárů.

Magura Cisnadie se řadí ke špičce rumunské házené, v loňském roce tým bojoval v evropském Poháru EHF, ve kterém vyřadil pražskou Slavii a následně postoupil až do skupinové fáze poháru.

Kromě turnajových utkání se mohou fanoušci přijít podívat v sobotu 10. srpna na přípravný zápas mladších dorostenek DHK Baník Most s Thüringerem, který začíná ve 14:00 hodin. Mladší dorostenky Mostu a Thüringeru se spolu utkají ještě jednou v neděli 11. srpna od 10:00 hodin.

Vstupné na Turnaj Českého porcelánu Dubí je dobrovolné, vstup do sportovní haly je bočním vchodem přes informační recepci.

Rozpis turnaje Českého porcelánu Dubí:

Pátek 9. srpna:

17:00 hod. Thüringer HC – Magura Cisnadie
19:00 hod. DHK Baník Most - BNTU-BelAZ Minsk Reg

Sobota 10. srpna:

14:00 hod. přípravné utkání mladších dorostenek DHK Baník Most – Thüringer HC
17:00 hod. DHK Baník Most – Magura Cisnadie
19:00 hod. BNTU-BelAZ Minsk Reg – Thüringer HC

Neděle 11. srpna

10:00 hod. přípravné utkání mladších dorostenek DHK Baník Most – Thüringer HC
12:00 hod. BNTU-BelAZ Minsk Reg – Magura Cisnadie
14:00 hod. DHK Baník Most – Thüringer HC

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru