Motocyklová show pokračuje souboji veteránů, diváci mají vstup zdarma
The Most Historic Motorcycle. Foto: Autodrom Most
Sport

Most - Další skvělou podívanou příznivcům jednostopých vozidel nabízí tento víkend 17. a 18. srpna mostecký autodrom. Zatímco před týdnem mohli sledovat souboje jezdců republikového šampionátu minibiků a mezinárodního mistrovství Německa silničních motocyklů (IDM), tentokrát se na sever Čech sjedou zejména fanoušci a milovníci historických motocyklů. Při závodech The Most Historic Motorcycle představí své nablýskané stroje 313 jezdců včetně třiadvaceti posádek sajdkár. Rozdělí se do dvaatřiceti tříd podle výkonnosti a stáří motocyklu. Diváci mají vstup do areálu autodromu zdarma.

Své umění předvedou junioři i zkušení matadoři, a to na strojích všech kategorií od malých motocyklů po superbiky. Divácky atraktivní budou jistě i souboje sajdkár. Potvrdilo se to právě už při IDM, kdy v této kategorii nechyběla řada dramatických situací a kolizí.

Jezdeckému poli vévodí v drtivé většině Němci, doplňují je Rakušané, Švýcaři, Nizozemci, Dánové, Belgičani, Italové a také Francouz, Švéd, či Brit. Potěšující je, že na start se postaví také tři Češi. Jaroslav Pták z Karlových Varů osedlá motocykl ČZ 125 z roku 1966, dvojice Miroslav Medek a Dušan Lysák z Říčan u Brna pak sajdkáru MRE F2 Suzuki z roku 2001.

Návštěvníci autodromu se mohou těšit na řadu dalších skvostů. Patří mezi ně například stroje Aermacchi Ala´doro z roku 1958 nebo Ducati MK 1 ročník 1967. Nejstarším exemplářem mezi sajdkárami je pak rovněž dvaapadesátileté BMW Kneeler.

Další napínavé souboje motocyklů zavítají na autodrom opět o víkendu 27. až 29. září. Po dvou letech se vrací do Mostu mezinárodní motocyklový šampionát Alpe Adria. Bude závěrečným závodem sezony 2019. Jede se i jako Mistrovství ČR silničních motocyklů, ve startovním poli všech sedmi výkonnostních tříd je proto zastoupena řada českých jezdců, a to včetně mosteckého Tomáše Zajíce. Vstupenky na závodní víkend lze zakoupit zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru